stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Fam: Cronie

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hi, ik ben opzoek naar informatie over mijn grootmoeder Cornelia Estelle Cronie zij is geboren in 1910 in Paramaribo en is de moeder van mijn moeder.Mijn moeders naam is Cornelia Jean Bertner, en is geboren in 1936 en was toen haar moeder overleed 2 en een half jaar oud,  ze was getrouwd met Petrus Leonel Walter geboren in 1909 beneden Commewijne is er iemand die haar die info. kan verschaffen en misschien foto's van haar ouders en de familie heeft? Vriendelijke groet .

Cameron

@ Cameron,

In jouw profiel heb je veel nuttige informatie staan, die echter in jouw vraag ontbreekt. Zou je jouw vraag wat uitgebreider kunnen maken door bv volledige namen van je (over)grootouders te vermelden en enige jaartallen. NU zweeft alles een beetje in de lucht. Vaste aanknopingspunten maken het zoeken voor de forumleden iets eenvoudiger. Heb je gegevens van je Schotse voorouder bv en zijn vrouw?

mvg-Ben

Ben Wegman

Deze informatiefolder is bekend? http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/voorouders-slavernij-suriname

https://nl.geneanet.org/pays/recherche-genealogie-ancetres-Suriname-SUR

http://www.stamboomsuriname.nl/

Ik moet bekennen dat ik in het geheel niet thuis ben in genealogisch onderzoek in Suriname. Dus de gebieden welke in de volkstelling worden genoemd kan ik niet plaatsen. Wellicht dat jouw aanvullende informatie met data en plaatsen meer inzicht gaat geven.

mvg-Ben

ps ik begrijp nu dat Demerara Engels gebied is; dat wist ik niet.

Ben Wegman

@cameron, hebben jouw grootouders in Paramaribo, op de Gravenstraat gewoond en is jouw grootmoeder Cornelia E.A. Cronie, geboren in 1910, overleden in december 1939, gehuwd met Petrus L.W. Bertner?

Zo ja, dan geeft dit wat meer aanknopingspunten om verder te zoeken.

Bedet

Cornelia Estelle Amalia Cronie

Frank Fransz

Bedet

Bedet

Hi, ja dat zijn mijn grootouders en hebben inderdaad in de Graverstraat gewoond ik was benieuwd of ze zelfstandig woonden of dat ze bij de moeder van de de Bertner in woonden.

Cameron

Bedankt voor je reactie ik ga er gelijk mee aan de slag.grt. Margo

Cameron

Hi Ben, ik heb het een beetje aangepast en hoop dat datnu wat duidelijker is.grt Margo

Cameron

@ Cameron,

Absoluut. Niet iedereen kijkt naar het profiel van de vraagsteller/stelster. Bedankt,

mvg-Ben

Ben Wegman

Hi, kan iemand de namen van de ouders van Louisa Bertner voor mij achterhalen,Louisa is geboren op 30-10-1882 en overleden op 14-06-1939.alvast bedankt

Cameron

Voor niet ingewijden sla je een stukje over. Betekent de zoektocht naar Louise Bertner dat zij de ongehuwde moeder is van  Petrus Leonel Walter Bertner?

http://hdl.handle.net/10648/4abb332f-ed42-247e-9fb6-137c404787c3

mvg-Ben

Ben Wegman

Sorry ja zij is de ongehuwde moeder van Petrus Leonel walter Bertner geboren In 1909 beneden Commewijne maar van zijn vader kan ik niets vinden.

Grt.Margo

Cameron


Ik denk dat een van de volgende 3 haar vader zal zijn:http://proxy.handle.net/10648/e48acf6c-3252-4e9f-a87e-cef779e61de

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!