stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Minnie WILLIAMS overlijden ca 1928 in de USA


Profiel afbeelding

Ben op zoek naar de datum en plaats van overlijden van Minnie WILLIAMS, geboren 3 juni 1880 te Marion County, Indiana, overleden 1928, dochter van Frank WILLIAMS en Kate SMITH. Trouwt 11 februari 1912 te Shelbyville, Indiana met Abe Attes Haagsma.

Arie Haagsma

Hi Arie,

Hoe zeker ben je betr dat overlijdensjaar? En, waar komt die informatie vandaan?

In California ligt er nl een Minnie Haagsma begraven. Zij is ook overleden  in 1928, maar geboren in1848. ==> Ik vind het wel toevallig dat er 2 Minnie Haagsma's in hetzelfde jaar zouden zijn overleden!

 

Sylvia

Ozlady

Minnie WILLIAMS ... trouwt 11 februari 1912 te Shelbyville, Indiana met Abe Attes Haagsma

Eeh, zijn ze daadwerkelijk getrouwd, gezien dit krantenartikel uit maart 1912 [zie de OCR tekst box] waarin staat dat hij zijn aanstaande bruid met zijn geld niet kon vinden?
En is dit dezelfde Abe Attes Haagsma waar al 5 huwelijken Ben gek van bekend waren (zie dit vorige item)?

Peter S2

Mooi verhaal Peter

't Is net een moderne online Nigeriaanse scam ...

En de volgende dag (Monday, March 25, 1912) stond het nogmaals in de krant.. Hij wilde een refund for zijn marriage license, maar kreeg het niet: https://www.newspapers.com/newspage/37291149/

Ozlady

We hebben het hier inderdaad over de Abe, de trouwdatum moet juist zijn (dit verzin je n.l. niet) (maar de bron, helaas ????) een opgedoken krantenartikel geeft de volgende vertaling. Als zij niet getrouwd zijn, zal zij ook de naam Haagsma niet dragen, of wel ?????? Vertaling:

Hollander jaagt zijn verloofde en zijn 700 dollars na;

Neem aan dat de vrouw missende is terwijl ze beloofde het geld te besteden voor de aankoop van een winkel en meubelen.

 

Gedelusioneerd en ontdaan van $700 door de vrouw die hij verwachte te trouwen, Abe Haagsma, een Hollander, heeft de politie gisteren gevraagd te zoeken naar zijn verloofde, nu voor altijd bij de naam van Minnie Williams.

IN de tussentijd, Minni Williams, aardig, donkere ogen en zwarte haren, is ergens het aan het opleven met het geld dat Abe Haagsma haar zo vrijgevig gaf omdat  hij dacht dat het gebruikt zou worden om meubelen te kopen voor een leuk klein huisje en voor een hoedenzaak in Greenwood, hetgeen een inkomen zou geven voor de family om kleding and voedsel te kopen.Het was Haagsma's tweede ervaring met vrouwen,- zijn vrouw was ervan door gegaan met zijn geld and hij heeft genoeg ervan. He is niet zijn hart aan het verliezen om de verdwenen Minnie Williams. Als ze gevonden wordt is de enige eed die zij zal horen een "I zweer plechtig" op een gerechtsbevel.

Haagsma ontmoete Minnie Williams door middel van een trouw advertentie afgelopen January. Volgend een korte correspondentie ontmoeten ze elkaar op Unton station, Haagsma komende van Chicago, en ze verloofden zich.

 

The eerste opwindingen waren maar net voor bij toen Minnie Willimas hem vroeg om haar geld te geven $5.00 voor een leuk meubeltje dat ze gezien had. Vervolgens vroeg ze om geld voor haar trouwjurk (30 dollars) en wat andere benodigheden (5 dollars)

Maar de grootste verrassing sprong ze op hem verleden woensdag toen ze h em vertelde dat ze een heel goed lopende hoedenzaak in Greenwood konden kopen voor maar $700. Aangezien Haagsma net zijn huis in Chicago verkocht had gaf hij haar de 700 dollars. Mevrouw Willimas zou de winkel donderdag ochtend kopen and de trouwery was donderdag middag. Haagsma verkreeg de trouw vergunning op donderdag en begaf zich naar Greenwood. MInnie Williams was niet op het station en informatie naar haar via de locale zaken gaf geen helderheid en niemand scheen haar te kennen.

Haagsma's twee zoons, Arthur, 18 and Robert 15, hadden intussen hun banen in Chicago opgezegd en waren naar Indianopolis gekomen om met hun vader en nieuwe moeder samen te leven. Haagsma was in Holland geboren , in Friesland, en was al 20 jaar in Amerika. De politie heeft geen spoor van Minnie Williams.

Arie Haagsma

Wie weet, misschien was Minnie Williams niet eens haar echte naam ...

Ozlady

???? zou kunnen, maar heb wel ooit eens ergens de naam van haar ouders opgediept.

Arie Haagsma

Hier, misschien? Alhoewel, daar staat de preciese datum niet bij en de plaats is anders.
[Edit: Overigens weet ik niet welke documentatie moest worden overlegd bij een aanvraag van zo'n marriage certificate, ik zou dit maar niet direct als bewijs zien dat de vermelde informatie correct is.]

Peter S2

Om in deze familie te blijven, "Lila Mae STRICKLAND" geboren 19/1/1936 te Wake County, trouwt 1/6/1958 te Portland met Charles H Haagsma (1932/1965)(achter/achterkleinzoon van Abe). Huwelijk is ontbonden. Heb hier 3 vragen over. 1. Kregen zij kinderen. 2. Wanneer is het huwelijk ontbonden. 3. Waar ??!! leeft Lila nu. Het gaat mij alleen om antwoorden op de 3 vragen, overige informatie over de familie is bij mij bekend. Dis om onnodig zoeken te voorkomen. 

Arie Haagsma

State names?

Ozlady

Trouwen in Portland

Arie Haagsma

Portland .. waar?

Wake county ... waar?

etc

Ozlady

Zodat anderen niet zoals ik onnodig naar volgende huwelijken gaan zoeken:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/224/2/59666/0/lila_mae_strickland_te_portland

Ozlady

trouwen 1 juni 1958 in Portland te ???? Charles is geboren in Kernville Portland. Wake County in North Carolina. De verwijzing die je/U aangaf, had toen geen resultaat.

Arie Haagsma


Volgens de gegeven link schijn ik indertijd niet aan die discussie te hebben deelgenomen .. het was dus niet mijn verwijzing.

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu