stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Robert Edwards huw 1920/1962 Salt Lake City??


Profiel afbeelding

In bovenstaande periode trouwt hij met Elisabeth Anna HOOGLAND, geboren 28 juli 1878 te Nieuwer-Amstel, overleden 3 december 1962 te Salt Lake City (Utah). Elisabeth is eerder getrouwd geweest met William Georgian. Over William loopt elders al een hele conversatie, dus info hierover is hier niet relevant. BVD

Arie Haagsma

Jammer dat ook hier niet alle beschikbare informatie over de genoemde personen wordt gegeven in de vraag. Een overzicht is gegeven door @Ozlady hier, blijkens welke Hoogland en Edwards zouden zijn getrouwd na 1950. In dezelfde discussie, haar PK te Amsterdam link, waaruit blijkt dat ze in 1948 wederom vanuit Nederland naar de USA is vertrokken, t.w. naar San Fransisco - toen nog niet hertrouwd. De in de titel gegeven periode vanaf 1920 is dus veel te ruim.

Peter S2

Hallo Arie, dit gevonden: Elisabeth Anna Hoogland, geb. inderdaad op 28-07-1878 Nieuwer-Amstel (onder Amsterdam), Haar ouders waren: Jan Hoogland en Antje Roos, geh. op 09-02-1876 te Nieuwer-Amstel, Hij was 28 jr. en geb. te Amsterdam en Zij was 33 jrn. oud en geb. te Oostzaan.

Elisabeth Anna Hoogland huwde op 27-07-1913 te Denver (V.S.) / VSA (Verenigde Staten van Amerika) en in scheiding op 15-09-1917 c o Peeria V.S.A. met ene: William Georgian. Zij hadden 2 kids, George Georgian 07-10-1913 Denver (VSA) en James Georgian 02-08-1915 Denver.Succes

DHv. E.

Tsja, dat was dus bekend van de in de vorige discussie reeds genoemde PK (die toen wellicht ook al bekend was), jammer van het dubbele werk, veroorzaakt door te weinig gegevens in de vraag.
Misschien ook bekend is de ship manifest van de terugtocht in 1948 van Hoogland naar de USA. Van belang is hier misschien het contactadres op de volgende scan, van haar zoon George in Vallejo, California (ook haar opgegeven plaats van bestemming). En natuurlijk dat ze toen duidelijk nog niet hertrouwd was.

Peter S2

Kijk hier voor de duidelijkheid  de string sorry stond er al.  met dank aan Ozlady.

Elisabeth

Heel aardig/lief en attent, maar hier was ik dus al bang voor, uitkomen bij William Georgian. Maar heb bewust een nieuwe topic willen openen om dit te voorkomen. Sorry als ik hiermee verkeerd zit.

Arie Haagsma

Nee, het was alleen maar zaak om de context te geven zonder weer te gaan zoeken naar Georgian. Hierboven is inmiddels al gebleken dat daar zinvolle informatie staat over het latere leven van E. Hoogland : gezocht moet worden naar een huwelijk niet voor 1948 (dus niet vanaf 1920 zoals in de titel van de vraag staat), en haar adres in 1948 is bekend (niet in Salt Lake City maar California).
Verder: uit bovenstaande link blijkt dat @Ozlady het graf van Hoogland heeft gevonden. Is dat al teruggezocht, en staat daar geen informatie over Edwards bij? "Robert Edwards" is anders een naam die te algemeen is.

Peter S2

Dat begrijp ik. Sorry dan.

Arie Haagsma

Zie hier voor de overlijdensakte van Elizabeth Anna Hoogland Edwards. Misschien al bekend, maar ik meld het toch maar.

Ze is overleden op 3 december 1962 Salt Lake City. Uit de overlijdensakte blijkt dat Robert Edwards dan nog in leven is.

Johanna C.

In Mei 1951 woont Elizabeth Anna Hoogland in Salt Lake City UT en verklaart dat ze een weduwe is. In 1962 sterft ze in SLC (graf : https://billiongraves.com/grave/person/5775009 en https://www.findagrave.com/memorial/115889012 ).
En waar denk je meteen aan bij SLC, ja hoor de mormons. En inderdaad schijnt ze in het verleden daar al wat mee te maken gehad: https://mormonmigration.lib.byu.edu/netherlands/passenger/3226 .


Conclusie: ze zal hoogstwaarschijnlijk tussen 1951 en 1962 in Salt Lake City zijn getrouwd. Niets definitiefs gevonden, maar dit is misschien een kanshebber voor de echtgenoot:
United States Social Security Death Index
Age: 87
Given Name: Robert
Surname: Edwards
Birth Date: 30 Mar 1881
State: California
Last Place of Residence: Salt Lake, Utah
Previous Residence Postal Code: 84115
Event Date: Nov 1968


 

Ozlady


Ben blij voor deze vraag een nieuwe topic te hebben gemaakt, want met grote waarschijnlijkheid is ditJuichend, ik heb geen kennis van zaken om bij SLC aan de Mormons te denken, wel aan Salt Lake City. Mijn dank is groot.

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu