stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Zoektocht naar mijn overgrootvader Adrianus de Preter (geemigreerd naar Zuid Amerika)


Profiel afbeelding

Deze zoektocht laat je niet los. Wat een verhaal... Heb misschien nog wat interessants gevonden. Maria Paulina van den Bosch is overleden op 8 april 1944 in Utrecht. Op haar overlijdensakte wordt zij aangeduid als de 'weduwe van de Preter, Adriaan'. Een andere man wordt niet genoemd. Het lijkt erop dat zij altijd met hem getrouwd is gebleven, al heeft zij hem de laatste 55 jaar van haar leven niet meer gezien.

Omdat ze als weduwe wordt aangeduid kan het zijn dat zij ooit heeft vernomen dat Adrianus niet meer leefde, maar het kan ook een aanname van de aangever zijn geweest.

Carmen

Het moet toch niet gekker worden:

Overlijden Johannes Smorenburg

Ongeluk Elisabethsteeg

Bladerend in de overlijdensakten moet het hem wel zijn.

Frank Fransz

Mooi werk, dat stukje in de krant. Blijkens het BR Utrecht woonde Maria Paulina van den Bosch ook in de Elizabethsteeg samen met Johannes Smorenburg, hoewel dit een eerdere vermelding is (heb ze niet allemaal afgelopen).
Vooralsnog lijkt het niet mogelijk om vast te stellen of Smorenburg de vader is van haar zoon Jan. Het is problematisch dat ze in Utrecht pas vlak na diens geboorte zijn gaan samenwonen, er is dus geen bewijs dat ze elkaar al eerder hebben gekend.

Ik heb daarom toch maar even de BR inschrijving van Smorenburg voorafgaand aan die aan de Zeedijk opgezocht (link; er is een fout in de FS index, dit is Wijk L, niet Wijk K). Hij woonde voor 1899 in Kogelstraat 6 alleen nadat zijn moeder daar vandaan verhuisd was in 1891. Hij was zelfs in 1892 daar ambtshalve afgeschreven, waarop niemand meer stond ingeschreven op dat adres, maar dit is doorgehaald in 1899 o.v.v. het adres aan de Zeedijk. Biedt dit niet de mogelijkheid dat hij toch wel langdurig weg kan zijn geweest in de periode 1892-1899? Ik ben wel benieuwd wat er over MP vdB en misschien zelfs Smorenburg in BR Den Bosch te vinden is (1895-1899) maar dat is m.i. alleen offline.

Peter S2

Oke dus er is nog een kans dat Johannes Smorrenburg alsnog de vader kan zijn van Jan de Preter?

Wilma de Preter

Wellicht nog niet bekend. 

Jan de Preter diende bij het 16e Regiment Infanterie onder nummer 10196

Frank Fransz

Wat super leuk om te zien Frans. Mijn opa is op 23 juni 1920 met mijn oma getrouwd. Hij heeft destijds dus verlof gekregen voor zijn voorgenomen

huwelijk. Ik heb hier nog een foto waar hij op staat samen met zijn vrouw in zijn uniform.

Ik wil hem graag met jullie delen. Dit zijn mijn oma Berendina Hendrika de Preter-ten Cate (geb.3-11-1904) en mijn opa Jan de Preter

(geb. 24-01-1899)

Wilma de Preter

Hi Wilam

Leuk om een foto te zien van de ons nu zo bekende Jan de Preter ...

Sylvia

Ozlady


Beste forumleden, hierbij is er een einde gekomen aan mijn zoektocht naar Adrianus. Dankzij jullie is er een mysterie opgelost. Maar gek genoeg ook weer één bij gekomen. Namelijk wie is de biologische vader van Jan de Preter? Ik heb mijn familie inmiddels op de hoogte gebracht van dit familiegeheim en ze stonden versteld. Dit verhaal gaat zeker nog regelmatig vertelt worden in onze familie kring.

Ik wil jullie bij deze allemaal hartelijk danken voor jullie bijdrage. Ik vond het steeds weer een verassing als er weer nieuwe bevindingen waren gedaan. 

Liefs Wilma Cohrs-de Preter Doei!

Wilma de PreterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu