stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » passagierslijsten Zaanland.


Profiel afbeelding

Voor een kennis van mij in Brazilie, zoek ik een passagierslijst van de "ZAANLAND" 

De familie bestond uit Karl augustus Berger, Hedwig alvine Berger en de zonen Carl, Arthur, Wally, Erich en Paul.

Waarschijnlijk op 12 mei 1909 aangekomen te Amsterdam, vanuit Duitsland, en aangekomen in Brazilië op 4 juni 1909.

BVD 

Arie Haagsma

Kijk eens in "Google" via: "Zaanland" 1909. Vooral: "Passenger list".

G. Karssenberg

Deze vraag heeft eerder gelopen echter zonder gewenst resultaat.  Wellicht was het beter geweest om die eerdere vraag opnieuw onder de aandacht te brengen.  Zie https://www.stamboomforum.nl/subfora/224/2/62411/0/passagierslijsten_nederland_brazili

Al eens contact gehad met de afdeling dienstverlening van het nationaal Archief? http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/eadid/2.18.20

mvg-Ben

Ben Wegman

De Zaandam zou volgens deze link op 4 juni 1909 te Buenos Aires aangekomen zijn, en er zou nog een passagierslijst van bestaan. 

 

ALs verdere referentie vind ik een link naar het stadsarchief te Amsterdam: (archief van de KNSM)  https://archief.amsterdam/inventarissen/printversie/30565.nl.pdf

Wellicht dat je die verder kan doornemen.

karel honings

Volgens 

https://www.hebrewsurnames.com/ships_ZAANLAND

waren aankomsten van het schip op:

Maar zoeken we geen aankomsten in een haven in Brazilië?

richard ambagtsheer

Heb toch echt een afbeelding van de Kon Holl Loyd, waarop aangegeven wordt, dat de Zaanland 4 juni 1909 aankomt te Rio de Janeiro. Weet niet hoe de afbeelding hier te plaatsen als bewijs.Sorry. o.a. vermeld lisla de passageiros, entrados no vapor Zaanland de 3525 en vermelding van de commandant.

Arie Haagsma

Ik vind deze website (zie hier) met afvaarten van de Zuid-Amerika Lijn/Koninklijke Hollandsche Lloyd met afvaarten naar Argentinië. Daarop is vermeld dat de Zaanland op 12 mei 1909 vertrok uit Amsterdam en op 11 juni 1909 aankwam in Buenos Aires. 

Zou de Zaanland een paar dagen eerder een tussenstop in Rio de Janeiro gemaakt hebben?

Ook via Delpher is het een en ander over deze reis te vinden. Zie hier

Johanna C.

Bedankt, heb zelf ook de afvaarten gelezen, en het vermoeden dat er een tussenstop is geweest moet wel. Een afbeelding van de Kon Holl Loyd, waarop aangegeven wordt, dat de Zaanland 4 juni 1909 aankomt te Rio de Janeiro.

 

Update moderatorteam: 16-10-2018 13.34 uur
Tekst stond wat warrig, derhalve bewerkt zonder aan de tekst te komen.

Arie Haagsma

Brazilien review van 8 juni 1909 vermeldt: http://memoria.bn.br/pdf/161993/per161993_1909_00023.pdf

 

Dus de data kloppen maar ik heb nog geen passagierslijst kunnen vinden.

richard ambagtsheer

Kreeg nog een gegeven vanuit Brazilie. Het gaat hier om Karl August Berger, geboren op 14 maart 1870 in Rosswein, zoon van Robert, woonde toen (1909) in Leipzig. Karl vertrok toen uit Duitsland naar Brazilie, via Nederland.

Arie Haagsma

Ik had de oplossing allang kunnen geven, maar voorlopig blijft het naast het ongebruikte “Edward Stewart” dossier liggen ...

Sylvia

Ozlady

Edward Steward, zal het nog eens naar mijn zus en zwager mailen. Begrijp alleen niet de oplossing blijft liggen naast het dossier van Edwart. Sorry.

Arie Haagsma

@ Arie,

Zoekakties kosten soms veel tijd. Positieve respons van vraagstellers levert genoegdoening en dat geeft extra motivatie om zoekakties voort te zetten of op te pakken. Geen reactie van vraagstellers werkt averechts.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dat begrijp ik Ben?? en heb hier ook heel veel respect voor, maar als een derde partij, waar je je best voor wil doen verder geen reactie vertoond, ja!! wat dan.

Arie Haagsma


Ozlady (Sylvia) Begrepen dat U nu contact met mijn zus in Australië heeft ??? over de naam Stewart.

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu