stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Overtocht Jan Mettes in ca. 1850 naar de VS


Profiel afbeelding

Nog even op allezeeuwen gezocht (emigranten 1850 voornaam Jan), maar dan komen drie namen op, die qua achternaam niet in de buurt komen van Mermes. Lijkt erop dat ze niet met elkaar reisden.  

RoberT

Mogelijk is dit zo'n geval is dat nooit echt kan worden opgelost. De informatie voor de kanshebber "Jan Mermes" is veel te algemeen om met zekerheid "Ja" of "Nee" te kunnen zeggen.

Ozlady

Mee eens Ozlady, ik heb de amerikanen dus alleen de link gegeven, de waarschijnlijkheid van de verbasterde achternaam en het feit dat de leeftijd niet klopt. Moeten ze zelf maar kijken wat er mee te doen.

Of het nooit wordt opgelost weet ik niet, ik dacht dat bijvoorbeeld ook over het zoeken naar een Cornelis Cornelisz in Westfriesland. Leuke naam om te zoeken, zeker als een notaris zegt dat hij in Schagen woonde. Is uiteindelijk toch gelukt, terwijl hij in Oude Niedorp woonde, dus je weet maar nooit. Maar ben met je eens, veel zaken blijven onder de radar. Zullen we mee moeten leren leven. 

RoberT

Misschien kunnen ze in de USA hun handen leggen op zijn Naturalisatie?

Ozlady

Zal de suggestie doen. Dank.

RoberT

Normaal zou ik zelf de naturalisation proberen op te duiken, maar ik denk dat er een redelijke kans is dat het kan hebben plaatsgevonden toen ze in Oceana cty, MI verbleven. 't Is niet een county waar ik veel ervaring mee heb, maar het schijnt dat er geen online naturalization indexes zijn voor deze county. Het is dus makkelijker voor de "locals" om dit zelf op te volgen.

(NB Het eerste kind is ca 1852/53 in NY geboren, maar daarna zijn ze zeker zo'n 10 jaar in Michigan. Ze woonden in Elbridge, Oceana volgens de 1860 census. Mogelijk ook in 1862 toen ene John Mettis zich bij het het leger heeft aangemeld in Pentwater, zo'n 25km van Elbridge).

Ozlady


Right on the spot. Zie link voor het verhaal.

RoberTPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu