stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » opzoeking us ancestry.com emigrant Petrus Willox


Profiel afbeelding

Hallo,

weet iemand of ancestry.com voor opzoekingen  betalend is voor één opzoeking of zijn de gratis opzoekingen gelimiteerd.

.Ik veronderstel dat ancestry.com  de bijna de enigste manier is voor opzoekingen van Amerikanen  aangezien zij de census (10 jarige bevolkingsregisters) bijhouden.

De naam die ik zoek is Petrus  (Peter) Willox, geboren in 1866 in Moerzeke (Maerzeka) in België Hij heeft in 1899 de boot de Friesland genomen. Hij komt in 1899 aan in Elis Island. Nadien reisde hij verder naar de staat Oregon Pendleton. In Pilot rock heeft hij zich gesetteld als zelfstandig landbouwer.

Wie heeft meer ervaring met Amerikaanse opzoekingen of heeft meer info over Petrus (Peter)  Willox alvast veel dank.

Olivier Van de Voorde

Olivier Van de Voorde

Zie hierna bij het antwoord Johanna C. = Dat betreft zoals ook door mij gevonden bij website www.familysearch.org
= Gratis eerst registreren, vervolgens bijv. Peter Willox, = census United States in 1910,
Website familysearch.org heeft nog meer census records documenten ook van na 1910.
Dat is te vergelijken met volkstellingen in Nederland, momentopnames dus eigenlijk niet te vergelijken met Nederland.
De plaats van herkomst bij uw vraag alleen gevonden in België.
Hierbij de link de website betreft 1910 in Oregon, United States,
zie na inloggen, zoeken, search, > records =} https://www.familysearch.org/
Zie verder nog deze website (zoek voornaam Peter, achternaam Willox, achternaam meerdere zoekresultaten)
=> https://sos.oregon.gov/archives/Pages/records.aspx
 

Macy Deden

Ook op familysearch is het een en ander te vinden.

Zie hier voor Peter Willocks in de census van 1900. Hij woont dan in Oregon.

En zie hier voor Peter Willox in de census van 1910. Ook dan woont hij in Oregon.

Na 1910 kan ik hem niet meer vinden in de USA census,

Verder vind ik nog een Pieter Willox die op 30 december 1918 is overleden en is begraven in Leopoldsburg in België, maar ik weet niet of dit dezelfde persoon is als Petrus/Peter Willox. Zie hier.

Johanna C.

Op 6 maart 1918 is in Union, Oregon, USA een Peter Willox overleden (certificaat 31). Of dit de door u gezochte persoon is weet ik niet. Gevonden via de site www.myheritage.nl

Bron:

Oregon overlijdensakten, 1903 - 1930  

(153.224 gegevens)

Deze index is samengesteld door de staat Oregon begin in 1903. De index is niet vrij van fouten is en er zijn vele ontbrekende overlijdensdocumenten. De Oregon Vital Records hoopt de situatie te corrigeren als de tijd en geld mogelijk maakt.

karel honings

Beste Macy Deden,

bedankt, uw antwoord helpt me al heel goed op weg. Terecht van u dat de herkomst van Petrus Willox in België voorkomt. Moerzeke is een fusiegemeente van Hamme (9220) in België waarvan ik in Hamme woont. Ik heb dit ondertussen al aangepast.

Olivier Van de Voorde

Karel,

bedankt. Wat me opvalt is dat vele sites in de us ivm genealogie geld vragen.

Olivier Van de Voorde

beste Joanna,

bedankt.

Olivier Van de Voorde

Beste Joanna,

mijn Petrus Willox is overleden 1918 vermoedelijk Pilot rock.

Olivier Van de Voorde

Zie hier het overlijden wat Karel gevonden heeft. Helaas is het alleen een index. Er is geen document gekoppeld.

Johanna C.

Beste Olivier, 

Ik heb toegang tot de site Ancestry.com, maar van Peter Willox, kan ik niet meer vinden dan de Census van 1900 en 1910. In deze Census geeft hij aan, dat zijn vader in België was geboren, (wie was dat) en dat ook zijn moeder(wie was dat) was geboren i België, dat zijn beroep was tuinier. Hij was geboren in 1866, hebt U ook de datum van geboorte? Er zijn vele stambomen in Ancestry te zien van familie Willox, ook onder anderen van een familie uit Antwerpen. Andere families Willox zijn afkomstig uit Schotland. In afwachting van meer gegevens, kan ik mijn onderzoek meer verfijnen om toch tot een resultaat te komen. In afwachting, verblijf ik met een

vriendelijke groet

Jan G. Oldenziel 

Jan G. Oldenziel

Beste heer Oldenziel,

vooreerst bedankt om mij te helpen. Deze  Petrus (of Peter) Willox was geboren in Moerzeke (België) in 1866. Nu is dit een fussiegemeente van Hamme (9220) Volgens mij was hij helper in een boerderij in Pilot Rock en daar gestorven in 1918.

Vriendelijke groet.

ps. Uw familienaam waar situeert zich deze? In Nederland? In Duitsland?

Vriendelijke groeten

Olivier

Olivier Van de Voorde

Geachte Olivier,

In het formulier van de Census 1910, was aangegeven, dat Petrus of Peter singel was en van beroep een gardener en de relatie tot het hoofd van het gezin was hij een Farm Hand, dus hij was inwonend bij zijn baas. Ook heb ik nog gevonden in de Passagierslijst van het SS "Friesland", dat Petrus uit Antwerpen was vertrokken op 17 februari 1899 en in New York was aangekomen op 28 februari 1899. Hij is vermoedelijk overleden in Union, in Union County, een stad ongeveer 110 km gelegen van Pilot Rock. Waarschijnlijk is Petrus als singel overleden, zonder nazaten. Wel heb ik op Ancestry.com een aantal family sites gevonden met daarin familymembers Willox ook uit België. Misschien is het de moeite waard om verder meer verfijnd te zoeken, maar dan heb ik namen van ouders nodig.

met een vriendelijke groet

Jan G. Oldenziel

Jan G. Oldenziel

@ Jan,

Zie hier voor de geboorteakte van Petrus Willox (akte 71). Daaruit blijkt dat zijn ouders zijn: Domin Willox, 30 jaar, arbeider en Marie Joanna Peelman, 29 jaar, arbeidster. Petrus Willox is geboren op 12 augustus 1866 in Moerzeke.

Johanna C.

Bedankt Johanna, ik wou hem deze data ook geven.

 

Mvg

 

Olivier

Olivier Van de Voorde


De “East Oregonian” van 28/5/1918 en 09/12/1918 vermeldt de “estate” van Peter Willox

Veel bruikbaars staat er niet bij, maar via http://genealogy.state.or.us kun je zijn estate papieren bestellen. Het is mogelijk dat er niets nuttigs in zal staan, dus als je niet wil betalen, zou je altijd nog een FHC kunnen bezoeken: FS heeft probates voor Umatilla, maar veel vd Oregon films schijnen op dit moment nog op slot zijn wanneer je er thuis naar wilt kijken(geen idee waarom ...). Of de probate van Peter er inderdaad tussen zit, kan ik natuurlijk niet bevestigen (zie: https://www.familysearch.org/search/catalog/1056123?availability=Family%20History%20Library )


 

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu