stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » GARNER-JARVIS, Canada, weeshuizen


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de geboorteakte van Edward GARNER. Volgens overlevering kwam hij in 1918 in een weeshuis terecht omdat beide ouders waren bezweken aan de Spaanse Griep. De overlevering zegt dat hij is hij geboren in Montreal en dus -eveneens waarschijnlijk- in die stad in een weeshuis terecht gekomen. Er zijn ook verhalen over een adoptie door twee dames mogelijk genaamd ERLAND, waar hij moest werken op de farm in Young Street, Toronto. Dat zou weer kunnen wijzen op een weeshuis in Toronto. Voorts wordt verteld dat hij zou zijn overleden in de jaren 1990 waarbij de plaatsnamen Penticton BC en Okanagan Falls BC worden genoemd. Maar via internet kan ik van dit alles niets bevestigd krijgen.

Hij was gehuwd met Grace Ellen JARVIS. Waarschijnlijk geboren in Toronto. Ik heb wel een geboorte inschrijving op 10-07-1910 gevonden van Ellen Grace JARVIS maar kan niet bevestigd krijgen of dit dezelfde persoon is omdat ik geen referenties heb uit bijvoorbeeld een huwelijksakte. Bizar is dat in deze geboorte inschrijving wel de vader, maar niet de moeder wordt genoemd. Wel is bekend dat zij op 21-11-1985 is overleden te Ganges BC en begraven op Salt Spring Island BC.

Kunt u mij helpen hoe en waar ik in de betreffende archieven zou kunnen komen? 

Hans Goedhart

Een inmiddels overleden zoon van Garner-Jarvis zou zijn geboren in New Westminster, British Columbia, Canada in 1947 (zie hier). Edit: Een andere Edward Garner (geb. 1905 te Belfast, Noord-Ierland) is daar overleden in 1963 (link).
Overigens een detail: Young St Totonto, wordt daar mee Yonge Street bedoeld?

Peter S

Cmd+V

Gerritje Kustra


Een transcriptie van de death record van Grace Ellen hier. Haar ouders waren Arthur Jarvis en Ellen Soddington, ze was inderdaad geboren 10.7.1910, Toronto.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu