stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Tips geboorte/huwelijks/overlijdensdatums vinden 1900-1990Profiel afbeelding

Deze tip betreft de site mylive.com. Deze bevat zeer veel informatie als geboortedatums, relaties enzovoort alleen…. Als u een naam ingeeft moet je nogal wachten en de nodige popups trotseren. Hoe kunt u dit omzeilen? Als u eenmaal een persoon heeft gevonden selecteer dan de link uit de browser en sla die op in een tekstbestandje. De volgende keer als u iemand wilt zoeken kopieert u het linkje uit het tekstbestand in de browser. U komt dan weer bij de eerder gevonden persoon maar in het zwarte zoekvlak kunt u nu doorzoeken zonder wachten en pop-ups.


Nog een tip voor mylive.com. Als in Amerika vrouwen trouwen raken ze hun achternaam kwijt en krijgen die vrijwel nooit terug. Zoek dus op de achternaam van hun partner. Wordt deze niet gevonden kijk dan even naar de eerste “hit”. Wellicht is dit de persoon die u zoekt maar ze is inmiddels weer hertrouwd. In de tekst ziet u dan staan “gebruikt ook de namen (enz.).


De site sortedbyname.com is ook een handige. Hier kunt u een voor- en achternaam ingeven waarna u naar een pagina geleid wordt waar deze voorkomt. De sortering is alfabetisch dus wellicht moet u even zoeken op de pagina. Deze site bevat geboortedata, soms huwelijksdata en overlijdensdata.


Een goede Social Security Number website is www.genealogybank.com/explore/ssdi/all. Nadeel is dat, zodra u een persoon kiest het beeld door een popup wordt geblokkeerd. Heeft U de browser plugin “Ublock origin” dan klikt u met de linker muis op die popup en selecteert dan alleen (de hele) popup en selecteert dan “block element”. Hierna kunt u de hele pagina lezen. Hij is dan wel “gedimd” door de pop-up overlay maar alles is goed zichtbaar.

Jan Terveer - 22 jul 2021 - 13:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu