stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Algemene vraag aktes in Amerika opgelostProfiel afbeelding

Ik krijg weleens een vraag uit Amerika. Men geeft dan een huwelijks certificaat maar verder zijn er geen gegevens. Is het zo dat in Amerika alleen maar certificaten worden gegeven en er informatie alleen te vinden is in een zg census. 

Karst - 13 mar 2023 - 09:28 (laatst bijgewerkt 13 mar 2023 — 09:50 door auteur)

Een Amerikaans Marriage certificate is net zoals een huwelijksakte bij ons een juridisch bewijs dat twee mensen getrouwd zijn.
en daarin staan minimaal de namen van de bruid en bruidegom, de plaats waar getrouwd is en de trouwdatum. In de VS, net zoals bij ons.
Soms staan ook namen van de ouders vermeld. Wel is het zo dat in de VS, net zoals in het VK je flink moet betalen om een kopietje van een akte te krijgen. Tot voor kort kon je alleen maar gewaarmerkte kopieën krijgen. Dus kopieën van het origineel die rechtskracht hebben.
Aan gewone kopieën voor genealogen werd niet gedacht. Het schijnt dat tegenwoordig in de VK ook niet-gewaarmerkte kopieën voor een -iets- lagere prijs verkocht worden.
Bijgaand de enige Amerikaanse kopie huwelijksakte die ik heb.

Michaël

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Boers 2 - 13 mar 2023 - 14:33


Hartelijk dank voor je info. Het is mij nu duidelijk. 

Vr groet Karst 

Karst - 13 mar 2023 - 14:53De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu