stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Europa » Rebecca Pensix voorouders

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Gezocht de voorouders van Rebecca Pensix, die op 25-12-1743 in Londen gehuwd is met John May

Uitgeschreven lid

In : DE NEDERLANDSCHE LEEUW 1883-1923
1922 JAARGANG 40 (XL) kolom 286 en 287
staat dat Rebecca waarschijnlijk afkomstig is uit Gravesend, Engeland.

Ook een John May was getrouwd met Martha Naudin: George Naudin, was de enige die in de zelfde kamer bleef bij zijn zuster Martha als zij zong, maar dat was omdat hij doof was.
groetjes,
J. van der Greft

Uitgeschreven lid

Beste Jennifer van der Greft,

Hartelijk dank voor de leuke reactie. De John May die getrouwd is met Martha Naudin is de zoon van de John May die gehuwd was met Rebecca Pensix. Ik ken het stuk uit de Ned. Leeuw niet, en ga het komende week opzoeken. Het zou heel goed kunnen, dat Rebecca in Gravesend geboren is. In oude familiepapieren staat een aantekening, dat zij misschien in Amsterdam is geboren, maar ik kan daar niets vinden. Het eerste deel van mijn achternaam komt inderdaad van Martha Naudin.

Hartelijke groeten, Frits Naudin ten Cate

Uitgeschreven lid

De genoemde huwelijksdatum is volgens mij de overlijdensdatum van Rebecca Pensix.
de huwelijksdatum is naar mijn gegevens 25 dec 1714 in London

Uitgeschreven lid

Ik ben geheel nieuw op dit forum. Mijn voormoeder is ook Rebecca Pensix. Ene Johannes Wijnbergh Pieterzoon, geboren april 1782 (gedoopt op 1 mei 1782 in de Amsterdamse Zuiderkerk), kreeg in Suriname kinderen met Maria Magtilda Pieternella May, geboren circa 1788 en vermoedelijk omstreeks 1843 overleden. Johannes was waarschijnlijk de zoon van Pieter Wijnbergh (geboren 1757 Amsterdam) en Anna Koster. Deze Pieter Wijnbergh was weer de zoon van Johannes Wijnbergh (geboren 1725 Amsterdam) en Rebecca May, dochter van John May en Rebecca Pensix.
Het blijkt dat de hierboven genoemmde Johannes met een ver familielid de hierboven bedoelde kinderen verwekte. Heel ingewikkeld! Ben benieuwd of er iemand is die enige duidelijkheid kan verschaffen.

Martha Hering

Hallo Martha, Kom ik plotseling de naam Johannes Wijnbergh tegen. Mijn moeder was een Wijnbergh en heeft mij enige,met de hand geschreven en moeilijk leesbare, gegevens nagelaten. Hierin wordt o.a. de verbinding tussen de Fam. May en Wijnbergh genoemd. Misschien kunnen die gegevens je wat duidelijkheid verschaffen.

Jan van Ginkel

hallo er is ook een schrijver die karel may heet hij heeft oa boeken van winnetou geschreven die kom je heel wat jaren terug bij zo'n boekenclub bestellen misschien is het familie zou best mogelijk kunnen zijn ik dacht dat die karel uit amerika kwam maar zeker weten doe ik dat niet

gr peet

petra witte

Ik ben meer dan geinteresseerd in de gegevens. Kan echter op dit moment moeilijk bij mijn gegevens: zit in Suriname waar ik ook nog onderzoek zal doen naar Wijnbergh/May. Kom hier later graag op terug.
Martha

Uitgeschreven lid

Johannes Wijnbergh, geboren 1730, was gehuwd met Rebecca May, dochter van John May en Rebecca Pensix. Zij hadden 4 zoons en 2 dochters, allen geboren tussen 1757 en 1767. De zoons heetten: Piter, Johannes, Wijbregh en Leonard.

W.F.H. Naudin ten Cate

Hoi Jan,

Ik ben ZEER geînteresseerd. Hoe kom ik aan jouw gegevens? Groet, Martha

Martha Hering

Ook ik ben zeer geinteresseerd in de gegevens van Jan van Ginkel. Jan, Martha heeft mijn e-mail adres, mag ze gde gegevens doorsturen naar mij? Martha, ben je in Suriname nog wat wijzer geworden. Je zou mij op de hoogte houden, laten we contact blijven houden over onze voorouders. Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate

Sorry voor niet eerder reageren. Na terugkeer uit Suriname geveld door ziekte. Nu weer in staat tot ....

Heb sinds gisteren contact met iemand in Australie die mij wel zeer uitgebreide info. stuurde over de afstammelingen van John May en Rebecca Pensix. Daarin is o.m. sprake van Peter May, geb. Amsterdam 17.12.1766 en overleden in Paramaribo 08.02.1835. Arriveerde in Suriname op 12.09.1785, 19 jaar oud en trouwde er met Petronella Mulder. Als er interesse is, laat weten.

Martha

Martha Hering

Volgens de doopregisters van het Stadsarchief Amsterdam was Wijbregh Wijnberg een meisje!!

Wil Jan van Ginkel svp contact met mij opnemen?

Martha Hering

Martha heeft gelijk. Wijbregh is genoemd naar haar oma van vaders kant. De ouders van Johannes Wijnbergh (geb 1725) waren namelijk Pieter Wijnbergh en Wijbreg (of Wijbrigh) Claas of Kalf. Zij trouwden op 4-6-1724 in Amsterdam. Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate


Hallo Jan,

Twee jaar geleden liet je mij weten dat je bereid was mij gegevens te verschaffen over de relatie Wijnberg/May (gegevens van je moeder???) Kunnen wij e.e.a. weer actueel maken?

Graag je reactie.

Martha

Martha Hering
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!