stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Europa » Genealogie Spanje / Spaanse Nederlanden 1556-1715

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

Ik onderzoek de genealogie van de familie Reunis/Reunes en ben met mijn onderzoeken "gebotst" tegen de grenzen van de beschikbare parochie-registers hier in België: rond 1650. Onze familie is 'klein' en redelijk terug te brengen tot  enkele gemeenten in Oost-Vlaanderen: Asper, Hermelgem, Nederzwalm. Bij de oudste vonsten is de naam Reunes neergeschreven als "Ruenes". 

Ik bekijk nu enkele mogelijke andere pisten (o.a. ook een Nederlandse, daarvoor heb ik een andere post gemaakt in het juist sub-forum), waaronder misschien een Spaanse soldaat "de Ruenes" die in de nasleep van de 80-jarige oorlog is blijven 'hangen'. Het is zo dat in onze streken vele gevallen bekend zijn van Spaanse roots én er effectief een Spaanse familienaam de Ruenes bestaat. Helaas is dit een zeer weinig onderzochte naam (heb wel enkele links op Geneanet gevonden, maar zonder respons). 

Ik ben dan ook op zoek naar eventuele mogelijke aanknopingspunten in wat we vandaag militielijsten zouden noemen. Heeft er iemand ervaring met het zoeken naar deze soort van gegevens uit die periode ?

Alle hulp is welkom;

 

Peter Reunis

Peter ReunisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!