stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Huwelijk Alfred August Bigler, vermoedelijk Dewsbury (GB) 1883

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Alfred August Bigler is volgens Familiesearch geboren in Frederiksborg (Denemarken) op 19-5-1856. Zijn ouders waren Johan Caspar Bigler en Karen Sophie Lausen. In 25-3-1887 wordt in Kopenhagen (?) zijn zoon Reginald John Emile geboren. Diens moeder is onbekend. Volgens mijn neef zou Reginald JE echter een uit Cork (Ierland) afkomstige dierenarts geweest zijn, die overigens met een Deense getrouwd geweest is.

Volgens Familysearch trouwt Alfred August Bigler in 1883 in Dewsbury, Yorkshire (GB). Als echtgenote worden maar liefst drie mogelijke namen genoemd en ook verschillende maanden. Echt betrouwbaar klinkt dit niet. 

Wie kan voor mij achternalen met wie Alfred August trouwde, de trouwdatum en of zoon Reginald JE inderdaad in Kopenhagen geboren werd. En wat Cork met dit alles te maken heeft. Ook mis ik de overlijdens van zowel Alfred August als van Reginald JE.

niepoort

Volgens zijn deense register wordt ene Reginald inderdaad in 1887 in Kopenhagen geboren ("fødested" = geboorteplaats). Zijn vrouw heet Karen.

http://www.politietsregisterblade.dk/en/component/sfup/?controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2152264&searchname=polit_adv

 

Wat betreft het huwelijk van Alfred August Bigler:

1- De Index vd Engelse registraties van huwelijken/geboorten/overlijdens is per kwartaal gebundeld ie met "Apr-May-Jun 1883" is bedoeld.het tweede kwartaal van 1883 (soms zie je ook wel Apr 1883 of Jun 1883, maar dan nog gaat het om hetzelfde kwartaal). Ik heb ervaren dat huwelijken meestal hebben plaatsgevonden in het kwartaal van registratie, maar dat geboortes ook wel tijden voor de registratie kunnen hebben plaatsgevonden. 

2 - De index heeft alleen maar een naam vermeld.. Er wordt dus gepoogd ook andere registraies van diezelfde tijd en plaats te matchen. In dit geval 3 namen, maar een ervan is een man, dus zijn er nog maar 2 over i.e Emily Hinchliffe en Jennie Kinnear

cheers, Sylvia

Ozlady

Via google is wel het een en ander te vinden.

Hier een foto van Alfred August Bigler:
http://www.worldvitalrecords.com/person/Alfred-August-Bigler/73620241-1006081(DA)

Wat informatie over een zoon, Lionel Clarence Bigler. Hier is als moeder vermeld: Jenny Elisabeth Mary Kinnear.
http://www.myheritage.nl/FP/name-page.php?firstName=lionel&lastName=bigler

Alfred August Bigler met zijn vrouw en een dochter in de Deense volkstelling van 1885:
http://www.danishfamilysearch.dk/cid15209104

Alfred August Bigler met zijn ouders en broers en zussen in de Deense volkstelling van 1860:
http://www.danishfamilysearch.dk/cid14351700

Nog wat andere personen met de achternaam Bigler in de Deense volkstelling van 1885:
http://www.danishfamilysearch.dk/census1885/sogn2090/surnamelist/?sname=Bigler

En enkele personen met de achternaam Bigler in de Deense volkstelling van 1860:
http://www.danishfamilysearch.dk/census1860/sogn591/surnamelist/?sname=Bigler

Hier een inschrijving in een "politiets registerblade" (ik weet niet wat dit is). Hier is als overlijdensdatum van Alfred August Bigler vermeld: 19-05-1916. Verder wordt er ook een zoon Reginold Emile Johan Bigler vermeld, geboren op 25-03-1887.
http://www.politietsregisterblade.dk/component/sfup/?controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=3308108&isbrowsing=1&searchname=polit_simpl

Hopelijk kom je hier iets verder mee.

Johanna C.

vervallen

Ozlady

Volgens deze inschrijving is Jennie Elisabeth Bigler op 8-11-1879 in Engeland geboren. Maar dat kan volgens mij niet kloppen met het jaar van het huwelijk en de geboortejaren van de kinderen.
http://www.politietsregisterblade.dk/component/sfup/?controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=2152259&searchname=polit_simple

Johanna C.

Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. Ik heb nu in ieder geval de overlijdensdatum van Alfred August, al is me niet duidelijk waar hij is overleden. Kopenhagen?

Ik was nog vergeten te vermelden dat ik voor het huwelijk van AA naast Jennie Elisabeth Kinnear ook nog een Jenny Sutcliffe vermeld had staan. Met die laatste zou dan Emily Hincliffe bedoeld kunnen zijn. Wie zij dan was en in welke relatie zij tot AA stond, is me volstrekt onduidelijk.

Dat Reginald met een Karen getrouwd was, klopt. Dat huwelijk heeft maar kort geduurd. Er werd een dochter Gurli geboren. Karen hertrouwde met mijn oudoom en hij heeft Gurli geadopteerd.

Volgens de volkstelling 1885 was Jenny kennelijk geboren in 1865 en was ene Sutcliffe een zus van haar. 

niepoort

Emily Hinchliffe is getrouwd met John Thomas Harker, de andere mannelijke persoon die op dezelfde bladzijde van de index is vermeld. 
http://www.freebmd.org.uk/cgi/search.pl?start=1883&end=1883&sq=2&eq=2&type=Marriages&vol=9b&pgno=829&jsexec=1&mono=0&v=MTQzNDgwNzAzNzpmNzA3NzEzZjQxNWI0ZDhmZmJjZDY0N2Y2ODc2NDM0MzhhNWIxZmQw&searchdef=surname%3Dbigler%26eq%3D4%26type%3DMarriages%26sq%3D1%26given%3Dalfred%2520august%26db%3Dbmd_1433835258&action=Find

Waar je bij onderzoek in Engeland en Amerika rekening mee moet houden, is dat getrouwde vrouwen bijna altijd onder de achternaam van hun man vermeld staan. Als Jennie Kinnear een zus heeft met de achternaam Sutcliffe, kan dat de achternaam van de man van de zus zijn.

Ik zie nu dat de zus in de volkstelling van 1885 pas 5 jaar oud is. Sutcliffe kan dus niet de achternaam van haar man zijn. Misschien een halfzus? Er zit ook een behoorlijk leeftijdsverschil tussen haar en Jennie Kinnear.

Johanna C.

Dank je. Zij heeft er dus niets mee te maken.

Maar nu Jenny nog een keer. In 1885 woont Jenny Bigler (dat is dus haar mans naam) met haar man en een zusje van Jenny in Denemarken. Dat zusje heeft de achternaam Sutcliffe en is pas 5 jaar. Was dat nu een halfzusje van Jenny of is AA Bigler 2x met een Jenny getrouwd? Eerst met Sutcliffe en daarna met Kinnear? Maar AA en Kinnear zouden al in 1883 getrouwd zijn.

Moet ik dus concluderen dat het meisje Sutcliffe een halfzusje van Jenny is?

niepoort

In de informatie over Lionel Bigler staat dat zijn moeder Jenney Kinnear is geboren in Leeds op 5-11-1866. Dit wijkt een jaar af van haar geboortejaar bij de volkstelling van 1885. Kan iemand voor mij de geboorte van Jennie verifieren?

 

Verder ontbreekt de plaats waar het huwelijk tussen Reginald Bigler en Karin Moerkeberg is gesloten op 10-5-1922 en is ontbonden op 28-11-1925. Ik vermoed Kopenhagen, omdat hun dochter daar geboren is.

niepoort

Ik heb op verschillende websites gezocht naar informatie over Jennie Kinnear, maar helaas (nog) niets gevonden. Ook in de Britse census van 1870 en 1880 kom ik haar niet tegen.

In de census van 1880 heb ik wel een Juaneta C. Suttcliffe gevonden. Ze woont bij een familie Hainsworth en is vermeld als "nursed". Ze is geboren in Bradford, Yorkshire. In 1880 is ze 1 jaar oud.

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:XQJK-VCQ

Johanna C.

"Met die laatste zou dan Emily Hincliffe bedoeld kunnen zijn."

Ik had al aan het begin van dit onderwerp uitgelegd dat alle namen (mannen en vrouwen) van dat bepaald kwartaal en voor dezelfde registratie district bijeen worden gezet. Soms krijg je wel 20+ namen voorgeschoteld en dan moet je maar raden wie bij wie hoort.

ie Emily Hincliffe is gewoon in het hetzelfde kwartaal en hetzelfde district getrouwd als Alfred, maar NIET met hem!

Ozlady

Juaneta uit 1880 is dezelfde die in 1885 in Kopenhagen blijkt te wonen. Het moet welhaast een halfzusje van Jennie zijn, lijkt me.

niepoort

Name: Unita Cecilia Sutcliffe

Gender: Female

Christening Date: 10 Sep 1880

Christening Place: Manningham, York, England

Ozlady

Hallo Sylvia,

Hartelijk dank. Ik heb geen enkele ervaring met zoeken in Engeland en ben dus benieuwd naar je bron.

Als ik maar weet waar ik zoeken moet dan kan ik mogelijk zelf de relatie tussen Jennie Kinnear en het meisje Sutcliffe vinden.

niepoort


Familysearch

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!