stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Europa » Staatsarchief te Bern

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Op de site http://www.query.sta.be.ch/archivplansuche.aspx?ID=37 van het Staatsarchief te Bern vindt men het item Kirchenbücher (kerkboeken). Als men daar op klikt krijgt men een lijst van plaatsnamen te zien met daar achter welke jaren worden bestreken tot en met Neuenegg. Daaronder kan men klikken op 'Open the next hundred entries..". om de rest van de alfabetische lijst te zien. Men kan op een willekeurige plaatsnaam klikken en krijgt dan te zien welke kerkboeken van die plaats online beschikbaar zijn. Elke kerkboek kan alleen worden ingezien door het te downloaden. Dat downloaden is gratis. Men heeft dan een gedigitaliseerde versie van het oorspronkelijke kerkboek.

Van vrijwel alle plaatsen in Kanton Bern zijn de kerkboeken beschikbaar behalve van Frutigen, Guttannen, Lenk, en Saanen.

Het betreft hier alleen de kerkboeken van het Kanton Bern. Voor zover ik weet komen de meeste Zwitserse voorouders uit Kanton Bern. Namen als Kneubühl (Kneubel in Nederland), Lötscher (Leutscher in Nederland), Ruchti, Schlappach, Tschabold (Schabel in Nederland), enz. komen allemaal uit Kanton Bern.

Op het hierboven genoemde https://www.geneal-forum.com heb ik een lijst gezet met namen van Zwitsers die in 1711 naar Nederland kwamen.

Yvonne Ruchti


Bedankt Ivonne,

Ik kende deze link nog niet en heb nog een Zwitser ergens in de familie, dus zal ik hier een dezer dagen eens mee spelen ..

Sylvia

Ozlady
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!