stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » turkije


Profiel afbeelding

bestaat er iets van een turkst geboorte register in konya ben op zoek naar mijn opa en oma

 

mvg

Manuel Fokkens

Ik neem aan dat in Turkije op soortgelijke wijze als bij ons zoiets als een burgerlijke stand wordt bijgehouden. Als je de namen van je grootouders hebt, zou je een brief naar de gemeente Konya kunnen sturen en vragen om een uittreksel uit het geboorteregister. Ik zou het maar in het Engels proberen.

Liesbeth Niepoort

maar er is geen forum in turkije of iets online 

Manuel Fokkens

Je kunt kijken of je in het subforum over Europa: https://www.stamboomforum.nl/subfora/230/0/0 mensen vind die kunnen helpen bij zoeken in Turkije.

A van Egmond (oud)

Dat levert zo te zien ook niets op. Ik ga er van uit dat de namen van je grootouders bekend zijn, dus wend je daarmee maar tot de gemeente waar ze vandaan kwamen. Iets anders kan ik ook niet verzinnen. Familysearch zal wel niks opleveren, die beperken zich dacht ik tot Christenen en die vormen in Turkije slechts een bescheiden minderheid.

Liesbeth Niepoort

 

Familysearch heeft wel degelijk wat "Islamic records", maar heeft gewoon weinig films voor Turkije beschikbaar. Misschien komen die nog wel eens opdagen of misschien mag FS nauwelijks filmen in Turkije.

Even googlen geeft verscheidene 2018 resultaten die betrekking hebben op een nieuwe genealogische service van de Turkse regering. Helaas heb je een Turkse burger nummer nodig en ik denk dat kennis van de Turkse taal ook essentieel is. Het moet hier te vinden zijn: https://www.turkiye.gov.tr/  (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ )

Een van de vele atikelen (engels): http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-genealogy-service-prompts-spike-in-double-citizenship-enquiries-127488

Ozlady

nee de namen van mijn opa en oma zijn niet bekend

Manuel Fokkens

Ik neem aan dat jouw moeder nog leeft en jij geen contact meer hebt met haar om e.e.a. te vragen. Maar jouw moeder heeft ongetwijfeld ook broers en zussen. Kun je daar niemand van benaderen?

mvg-Ben

Ben Wegman

JP Ouweltjes

mijn moeder heeft 1 zus en 1 broer broer is geen contact mee geweest ook niet op de begrafenis geweest en die andere zus wilt niks kwijt waar ik wel contact mee heb zij heeft 2 kinderen 

Manuel Fokkens


Als ik het me goed herinner hebben ze de burgerlijke stand pas ingevoerd na de eerste wereldoorlog, dat wordt wel moeilijk.

Leo BijlPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu