stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Stewart in Blyth, Northumberland


Profiel afbeelding

Wie heeft in Engeland mogelijkheden e.e.a. uit te zoeken ???  BVD.

Malachi Stewart, geboren ca 1858/1868 In en rond Blyth, Northumberland, trouwt Sarah A Lyons.

Hadden 2 zonen: Thames en Edward Stewart geboren 1887. Ingenieur.

Arie Haagsma

Hi Arie,

Ik kan zien dat hier al zeker 5 jaar naar gezocht wordt zonder veel resultaten.  Het druppelsgewijs geven van bekende informatie hielp toen al niet en zal nu ook niet veel opeleveren. Er zijn nl teveel “inconsistencies”.
In 1911 beweert een Edward Stewart dat hij in Blyth Nottinghamshire is geboren .i.e. in de East Midlands en niet in Northumberland in het verre noorden van Engeland.  Het schijnt dat Edward dezelfde informatie geeft wanner hij trouwt. Echter, wanneer hij overlijdt in Norlane wordt verklaard dat hij in Sheffield (Yorkshire West Riding) is geboren . D’r zit maar zo’n 35 km tussen Blyth en Sheffield, dus er zal vast wel een verband zijn. Ik heb ook een probleem met een broer die “Thames” heette, omdat deze naam voornamelijk wordt gebruikt voor meisjes … Hoe zeker is men betr het geslacht? Thomas lijkt me meer waarschijnlijk voor een jongen. En, is er ooit wat over die zgn ouders gevonden? Ik kan niet eens iets vinden dat een mogelijkheid is.
En tenslotte, wanneer ik ingenieur hoor denk ik aan een universitaire studie. Edward zal waarschijnlijk meer als een sort machinist of monteur hebben gewerkt.

Heeft zijn familie al meer gevonden dan wat er werd aangegeven in 2013? BV Hebben ze zijn WW1 file en emigratie papieren al? En, is hij altijd als “Edward Stewart” te vinden of zijn er variaties? Ik zie nl een aantal mogelijkheden, maar het blijft raden zonder veel uitgebreidere achtergrond informatie die waarschijnlijk direct van de familie zal moeten komen. Dit verhaal is te gecompliceerd om het via via uit te werken omdat het soms de kleinste dingen kunnen zijn die het verhaal wijd open kunnen gooien.

Sylvia
 

Ozlady

Dag Sylvia,

Een wel heel duidelijk antwoord, zal het richting mijn zus en zwager sturen in Australië, mogelijk dat zij toch wat meer info zelf kunnen achterhalen, waardoor ik er op terug kan komen. Hartelijk dank.

Arie Haagsma

Misschien kunnen ze  persoonlijk contact opnemen met mij, Ze wonen waarschijnlijk toch vlak bij mij :-)

Ozlady

Wonen Ballarat Victoria, dus geef svp via een pb je mailadres, kan ik dit aan hen doorspelen.

Arie Haagsma


Hi Arie,

Na ruim een week heb ik nog steeds niets teruggehoord via email, zelfs nadat ik een aantal dagen geleden er nog een herinnerings email aan had gewaagd.  Ik zag dat je een paar dagen geleden nog aktief was geweest op dit forum, dus moet ik hiervan concluderen dat er geen interesse meer is in een mogelijke oplossing voor deze mysterie.
Dit onderwerp is nu gesloten. Jammer voor de betreffende familie, maar het is niet anders.

Met vriendelijke groeten
Sylvia

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu