stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Noord-frankrijk (Cambrai) late middeleeuwen



Profiel afbeelding

Goedemiddag,

ik ben op zoek naar archieven (kerkelijk) waar ik informatie kan vinden over huwelijken rond 1500. Er zijn oude boeken met kwartierstaten van families. Van de aangetrouwde vrouwen wordt zelden haar ouders genoemd, maar haar familie-naam wordt wel genoemd. Ik hoop dat het mogelijk is om deze vrouwen ergens aan te laten haken op een bestaande tak. Maar weet niet zeker hoe ik dit aanpak.

Zijn er archieven openbaar? Of andere tips?

Jaap Cramer - 21 feb 2019 - 12:06

Marietje - 21 feb 2019 - 12:38

Dankje Marietje. Dat ziet er inderdaad uit dat er archieven beschikbaar zijn.

Nu heb ik alleen niet binnenkort plannen die kant op de te reizen. Ik hoopte (en dat had ik niet gezegd) op digitale bronnen :) Of maakt me dat verwent?
Anderen met bronnen uit eind-middeleeuwen uit die regio, of andere manieren zijn ook welkom

Jaap Cramer - 21 feb 2019 - 14:34


Je kan hier proberen te zoeken. Cambrai had vele kerken; je kan in het uitklapveld "commune" ze een voor een aanclicken. Maar ik vrees dat je geen huwelijken zal vinden van voor 1563 (concilie van Trente).

Een andere mogelijkheid is je vraag op een Frans forum te zetten. http://www.guide-genealogie.com/guide/listes_diffusions.html

sprangers - 22 feb 2019 - 00:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu