stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » krijgsgevangene in Engeland 1781Profiel afbeelding

Het Britse fregat de Flora loopt met een aantal overlevenden van het verslagen Nederlandse fregat de Castor aan boord op 26 Juni 1781 de haven van Portsmouth binnen, waar deze mannen gevangen worden gezet. Ook Pieter Kaaijmolen is erbij. Voor zover bekend blijft hij Engelse gevangenschap en zou hij in Engeland zijn overleden. 

Ik ben op zoek naar gegevens over deze Pieter Kaaijmolen in zijn periode in Engeland. 

mvg Hans Goedhart  goedhart02@GMAIL.COM 

J.J. Goedhart - 4 sep 2020 - 20:31

Zonder achtergrond gegevens (leeftijd etc) wordt het in donker tasten bij zo'n zoektocht. Helaas komt hij niet boven water in Engeland, maar is er een kans dat hij is overleden in 1789 in Rotterdam? link

Ozlady - 4 sep 2020 - 21:52


Het is mogelijk. De man die in Rotterdam overlijdt in 1789 was 63 jaar oud, dus ongeveer in 1726 geboren. De Pieter die ik zoek is op 02-03-1754 getrouwd in Vlissingen met Pieternella Bartina Vedu. Als hij in 1726 is geboren, was hij 28 jaar toen hij trouwde. Dat kan passen. 

De vraag is of en hoe hij uit Engeland is teruggekomen. En waarom hij dan naar Rotterdam is gegaan terwijl er drie van zijn kinderen in het Aalmoezeniersweeshuis in Amsterdam zaten. 

Pieter heeft overigens de zeeslag bij Kaap Ste Marie meegemaakt. Dat was niet mals, want de Castor waar hij op voer is aan flarden geschoten. Hij kan dus best een vorm van PTSS hebben overgehouden. Ik wacht nog op berichten uit Engeland en Frankrijk. 

J.J. Goedhart - 8 sep 2020 - 15:18Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu