stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling » Tekst in een RK Doopboek Wijk aan Zee


Profiel afbeelding

Beste Latijnisten,

 

Ik ben bezig met het invoeren van de RK dopen Wijk aan Zee voor het Noordhollands Archief en ik kwam op meerdere bladzijden een groot stuk tekst tegen waar wel namen in staan maar geen data.

Graag wil ik weten wat er in grote lijnen staat want ik ben wel bekend met de "normale latijnse woorden en zinnen" in een RK doopboek maar kan ik geen chocola van maken.

Zie onderstaande link naar FS en dan op de linkerbladzijde.

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99QV-YZB1?mode=g&i=156&wc=SM97-ZJ3%3A382016601%2C382242801%2C382242802%3Fcc%3D2037985&cc=2037985

 

Alvast bedankt,

Han Lijster

Han Lijster

Han volgens mij is dit boek al digitaal beschikbaar en dubbel werk lijk mij zonde van je tijd.

 http://www.ooijevaar.info/indexbestanden.htm

J. van der Linden

Jan,

 

Ik zag ze daar wel staan maar het is in een totaal ander format, ik krijg gewoon een CD van het NH Archief en dan ga ik rustig aan de gang maar nu stond er zo'n lap tekst in het latijn dat ik nieuwsgierig ben naar wat het inhoud.

De index is in ieder geval handig als ik er niet uitkom zoals toen die dopen van beverwijk die ik van jou had gekregen, die hebben mij wel goed geholpen.

 

Groet,

han Lijster

Han Lijster

Volgens mij is de kern van de tekst dat het om een bastaardkind gaat en dat de ouders dus niet getrouwd zijn.

Annemarie57

De vraag is of Ary Engelsz Sappe echt de vader is van Kniertje. Hij heeft een paar jaar geleden Magtel Engelse Kooper namelijk verlaten en er wordt aan getwijfeld of hij nog leeft of dood is. Het zou dus kunnen dat Kniertje een bastaard is of onwettig (het tweede in het geval dat Ary overleden is, dan zijn ze niet meer getrouwd).
Hun zusters Cornelia Engelse Sappe en Teunisje Engelse Kooper, die bij de bevalling zijn geweest, hebben trouwens verklaard dat Ary wel degelijk de vader is - zij hebben hem dat zelf horen zeggen..

August de Man

Annemarie en August,

 

Beiden hartelijk dank.

 

Han Lijster

Han Lijster

Pauwel


Echt zonde van het werk. Excel is heel simpel om te smurfen naar een andere formaat. Ik zo voorstellen dat de projectleider van het nh archief ff contact opneemt. Beter dan 2x hetzelfde doen er liggen genoeg ongindexeerde bronnen

ooijevaarPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu