stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling » Hulp nodig bij onleesbaar stukje tekstProfiel afbeelding

Beste leden! Het volgende document komt uit de huwelijksbijlagen van Wijnandus Servatius van der Stegen. Zo goed als alles kan ik ontcijferen, echter blijft een gedeelte een mysterie. In de tekst tussen 'Jacoba Hendrickx' en 'Amstelodami', is mij een raadsel. Ik hoop dat iemand hier een antwoord kan vinden. Alvast bedankt! 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

DanielTissen - 9 mei 2022 - 08:51

"Jacoba Hendrickx sylvaducensis (contraxerunt Amstelodamis)"

zij stamde uit 's-Hertogenbosch en was getrouwd te Amsterdam

Peter B - 9 mei 2022 - 09:16


Bedankt voor je snelle antwoord! 

Dit kan dus betekenen dat Joannis van der Stegen en Jacoba Hendrickx in Amsterdam zijn getrouwd. Wederom een mysterie. Van alles wat ik gevonden heb over Jan en Jacoba, is dat zij idd uit 'S-Hertogenbosch komt en Jan uit Venlo. Ik heb al veel documenten over ze gevonden, alles behalve hun trouwen.. 

 

Jan was lange tijd militair, hiervan heb ik meerdere documenten waarin staat waar hij overal gediend had. Overal behalve Amsterdam. Uit het bevolkingsregister van Venlo van 1814 blijkt het gezin hier te wonen, Wijnand is dan pas een half jaar oud. Dus waarom zouden ze in Amsterdam getrouwd zijn? En wanneer? 

Misschien kan iemand mij daarbij helpen? 

DanielTissen - 9 mei 2022 - 11:09Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu