stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Duitse doopsinchrijving opgelost



Profiel afbeelding

Beste,

Ik ben enige tijd opzoek naar Ortwin Homan. Nu hoopte ik met een beetje optimisme hem gevonden te hebben. Met veel fantasie vul ik de voornaam in maar kom niet echt uit. Wat staat hier volgens jullie als voornaam?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hij is op 29-Mrt-1767 getrouwd in Velen (https://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/velen-st-andreas/KB004_2/?pg=3).
Hij is op zijn 52e op 07-Sep-1787 overleden in Velen (https://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/velen-st-andreas/KB004_3/?pg=21)

Volgens zijn overlijden zou hij dus rond 1735 geboren moeten zijn. Rondom Velen zijn er rond die tijd geen inschrijvingen van een Homan.
Bovenstaande doopinschrijving is uit Coesfeld (https://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/coesfeld-st-lamberti/KB002_1/?pg=216).

De naam Joes Bernardus Homan komt meerdere malen voor als doopgetuige bij Ortwin zijn kinderen. Margaretha Elisabetha Janzen niet.

Groet, Mark

Mark Rouhof - 30 aug 2023 - 14:16

Ortwin haal ik hier toch niet uit.  Eerder iets als Xtianus (Christianus ?) en als tweede voornaam Josephus. Heeft dit echtpaar nog meer kinderen in Coesfeld laten dopen? De leeftijd van Ortwin bij overlijden hoeft niet te kloppen, daar werd vaak maar een slag naar geslagen vroeger.

Liesbeth Niepoort - 30 aug 2023 - 14:32 (laatst bijgewerkt 30 aug 2023 — 14:59 door auteur)

Ik lees Xtianus [Christiaan] Josephus zoon van Jo[ann]es Bernardus Homan en Margaretha Elisabetha Janzen.

Michaël

Boers 2 - 30 aug 2023 - 14:33


Ja hier was ik ook al bang voor dat de fantasie met me te loop ging.
Ik zal eens nagaan of er meerdere kinderen zijn gedoopt in Coesfeld!

Mark Rouhof - 30 aug 2023 - 14:36







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu