stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Ambacht van Joannes Claessens opgelost



Profiel afbeelding

Graag jullie hulp:
Met toelating tot welk ambacht werd Joannes Claessens Burgerschap verleend? Wat  staat er precies en wat houdt of hield het ambacht in?

Dankjewel.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Harrie Klaassens - 28 okt 2023 - 16:52

Je vertelt er niet bij wáár hij burger werd. Er staat wel dat hij van Valkenborgh geboortig was.

Ik kan twee dingen verzinnen: hullenmaker (een hul is een hoofddeksel van één der Nederlandse klederdrachten, zelf maar googelen) of ze bedoelden het Hulster Ambacht (geografisch, alweer: zelf maar googelen).

Petra - 28 okt 2023 - 20:14

Hij werd als burger toegelaten tot de plaats, waarvan de vice-hoofdschout op dat moment een lid was van de familie De Jacobij, heren van Cadier.
Dat zal Cadier geweest zijn, maar dat weet je zelf het beste, want jij hebt die inschrijving gevonden, terwijl wij niet kunnen weten, waar dat papiertje vandaan komt.

Borg voor hem was Petrus Bosch, mr (meester) van het hulterambacht.
Een hulter was een oude Limburgse naam voor timmerman

Jan CIavaux - 28 okt 2023 - 20:38 (laatst bijgewerkt 28 okt 2023 — 20:52 door auteur)


Beste Petra en Jan, 

Dank voor jullie hulp. Excuses voor het niet vermelden van Maastricht als plaats waar het Burgerboek betrekking op heeft. En voorde wat , achteraf geconstateerde, niet een eenduidige formulering van de vraag. 

Harrie Klaassens - 29 okt 2023 - 07:42







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu