stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Doopinschrijving Neeltje Geerlofs Kool opgelostProfiel afbeelding

Linksonder op de bijgevoegde afbeelding van het doopboek van Schoonrewoerd is volgens mij de doop van Neeltje Geerlofs Kool vermeld. Ik kan hooguit een deel van de tekst lezen. Wie helpt mij verder?

1687
den 30 januarij
... dito een kind gedoopt v[an] Geerlof Floris en zijn vrouw Marrigje Leenderts
ter doop ... door ... is genaamt ...

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Sjaak Tukker - 17 feb 2024 - 20:21

den selven dito een kind gedoopt 
van Gerlof Florissen en syn vrou 
Marike Leenderts ter doop gepre-
senteerd door Neeltje Dirks (?) 
en is genoemt d?????

 

Cor Kooter - 17 feb 2024 - 21:09

Als de doopgetuige Neeltje heet, is het niet ongewoon (maar zeker ook niet vanzelfsprekend) dat het kind die naam krijgt. Maar eerlijk is eerlijk: ik haal het er niet uit.

Petra - 17 feb 2024 - 21:44

Geerlof Florissen Cool en Marrigje Leenders Damme huwen op 20.8.1684 in Schoonrewoerd - met de namen van wederzijdse ouders.

G. Karssenberg - 17 feb 2024 - 22:18


De kans dat het kind Neeltje werd genoemd is erg groot, haar beide oma's heetten Neeltje..... Ze komt ook voor in mijn kwartierstaat. 

Annemarie57 - 18 feb 2024 - 09:59De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu