stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Zoekhulp voor genealogen o.a. m.b.t. genealogie Stuijling


Profiel afbeelding

Beste forumleden,

Tijdens het onderzoek dat ik verrichtte m.b.t. mijn genealogie (Stuijling / Stuling / Stolck) verzamelde ik veel 'bijvangst'. Nu het boek over betreffende genealogie gepubliceerd is heb ik mijn aandacht gericht op het beschikbaar maken van deze bijvangst voor medegenealogen en andere geïnteresseerden. Dit heeft geresulteerd in twee boeken. Twee, omdat er zoveel informatie was dat het boek mogelijk niet voor een iedereen betaalbaar zou zijn, terwijl juist dat mijn doelstelling was. Daarom is er een zeer uitgebreide versie van het boek en een goedkopere, afgeslankte versie.

Het betreft twee boeken over de topografie van Delft in vervlogen tijden. De afgeslankte versie heet Delftse huisnamen van vroeger waarbij de titel tevens de lading (inhoud) dekt. Oude huisnamen en (indien bekend) hun locatie en de periode waarin ze voorkwamen, woorden hierin vermeld. Het andere boek is zoals gezegd completer. Het geeft de huisnamen op twee manieren weer waardoor mogelijke verbanden plotseling gaan opvallen. Daarnaast worden herbergen, brouwerijen, molens, bruggen, stadspoorten, waltorens, kloosters, accijnshuisjes, markten, straten, steegjes, poorten en sloppen gelokaliseerd. En is dit laatste boek voorzien van een aantal kleuren- en zwart/wit afbeeldingen. De naam van dit tweede boek is Delftse huis- en straatnamen van vroeger. Beide boeken worden in de loop van april 2014 gepubliceerd.

 

Verwachte publicatie data:

Delftse huisnamen van vroeger 15 april 2014

Delftse huis- en straatnamen van vroeger 2e helft april 2014

Hier kunt u zien of genoemde boeken al gepubliceerd zijn:

http://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=j.w.stolk

J.W.StolkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu