stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » De familie De Munck en Staten-Kieldrecht



Profiel afbeelding

In februari 2014 verscheen van mijn hand een studie die ik graag onder de aandacht van de Forum-leden wil brengen. De studie is getiteld: “De familie De Munck en Staten-Kieldrecht”. Het behandelt de geschiedenis van een tak van de familie De Munck, die van ca. 1650 tot ca. 1700 woonde in de polder van Staten-Kieldrecht. Dit gebied omvat tegenwoordig de Groot- en Klein-Kieldrechtpolder en het dorp Nieuw-Namen in het huidige Zeeuws-Vlaanderen. Behalve genealogische gegevens bevat het werk ook veel streekhistorische informatie.

 

De studie is gepubliceerd op de website van prof. J.M.G. Leune. Zie de volgende link:

 

http://www.hanleune.nl/lillo-en-liefkenshoek/163-de-familie-de-munck-en-staten-kieldrecht

 

Over andere families die in Staten-Kieldrecht woonden in de genoemde periode bezit ik ook nog informatie die niet in de studie is verwerkt. Vragen hierover zal ik – indien mogelijk – graag beantwoorden.

Henk Knoester - 1 jun 2014 - 09:47

Beste Henk,

Veel goede stukken op je site, die menig genealoog en/of geschiedschrijver wat aan heeft. Voor Bergen op Zoom en Steenbergen moet men zeker de boven vermelde site zeker eens bezoeken.


mvg, Masje II

Masje II - 1 jun 2014 - 22:38


Beste Masje II,

Bedankt voor je reactie. Om misverstanden te voorkomen: de website (met artikelen over Steenbergen, Lillo en Liefkenshoek enz.) is niet van mij maar van Han Leune. Ik ben alleen verantwoordelijk voor het stuk over de familie De Munck.

Vriendelijke groeten,

Henk Knoester

Henk Knoester - 1 jun 2014 - 23:44







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu