stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Nieuwe site NGV


Profiel afbeelding

Hallo,

Begin vorige maand heeft de NGV een nieuwe site op het net gezet: https://ontdekjouwverhaal.nl/

De site ziet er gelikt uit, maar technisch gezien kan ik er niet echt veel mee. De menu's werken niet of nauwelijks op een tablet of telefoon, en je moet een kilometer naar beneden scrollen om nog iets als nieuws te zien. Omdat de zoekfunctie ook nog eens nauwelijks werkt is de site wat mij betreft totaal mislukt. Het is een soort reclamefolder, en meer niet.

Omdat mijn commentaar hierover van de oude site van de vereniging verwijderd is, plaats ik een bericht hier. Zijn er hier op het forum NGV-leden of andere gebruikers van de site die vinden dat deze gestroomlijnd moet worden, zodat die voor gebruikers echt aantrekkelijk wordt?

Vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Op mijn laptop met browser Firefox werkt de site prima!

Site lijkt ontworpen voor desktop of laptop, en niet voor gebruik op smartphone.

Theo van Bemmel

Technisch gaat het hier in Firefox ook wel goed, maar als we (NGV) een jonger publiek willen, denk ik dat de site toch echt ook goed op tablet of smartphone moet werken. Verder vind ik de zoekmodule nu nog minder goed dan die op de oude site, waar je met quickscan heel snel in bijna alle rubrieken kan zoeken.

Enno Borgsteede

Ik vind de site ook erg onhandig. Het menu boven is niet compleet want o.a. de agenda staat er niet bij. Die staat wel helemaal onderaan, als je -tig schermen naar beneden scrolt. Ik hou zelf helemaal niet van dit soort lay-outs, veel te veel en veel te grote images, terwijl het om de (tekst) inhoud gaat.

Yolanda Lippens


Ja, precies. Ben je zelf ook lid van de NGV?

Als lid verwacht ik zelf dat de site meer biedt dan de 'gratis' sites, zoals deze, dan wel op zijn minst hetzelfde, en dat betekent een echt forum, niet een simpel prikbord, toegang tot de stambomen van andere leden, en natuurlijk ook tot die dingen die de NGV heeft, en sites van Bob niet, en dat is de inhoud van alle eerder verschenen nummers van Gens Nostra, en ook zo veel mogelijk informatie uit de bibliotheek, zodat je weet of het de moeite waard is om naar Bunnik te gaan. Dat is voor mij dan wel vrijwel om de hoek, maar dat is niet voor iedereen het geval.

Zoals ik het nu zie, leeft de NGV nog in de vorige eeuw. De vereniging wil me opvoeden, en daar heb ik totaal geen behoefte aan, omdat ik echt wel weet hoe het werkt, in de wereld van de genealogie. En dat betekent dat voor mij zo ongeveer de hele site de prullenbak in kan, en moet worden vervangen door een portaal, waarop voor wie dat wil heel veel van het soort informatie staat dat jij ook op je site hebt, maar waar ik dat allemaal kan uitschakelen, en kan kiezen voor de dingen die mij interesseren, en dat zijn goede bronnen, goed en vloeiend contact tussen leden, en dat wat voor mij nieuws is, en dat is a la Google-Nieuws, d.w.z. nieuws over dingen die ik zelf kan opgeven.

Enno BorgsteedePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu