stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Nieuw boek: Het oeroude geslacht Hunink

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Vandaag is mijn boek verschenen:

Het oeroude geslacht Hunink

500 jaar geschiedenis in Deventer, Amsterdam en Lichtenvoorde

Dit boek beschrijft de afkomst en geschiedenis van de familie van Wilhelmus Arnoldus Hunink (1889-1962) uit Deventer, mijn overgrootvader. Per vestigingsplaats wordt chronologisch teruggekeken op het leven van mijn voorouders. Ik heb hierbij een patrilineaire lijn aangehouden van de familie Hunink. De zoektocht naar de genealogie en herkomst van de familie heeft een schat aan informatie opgeleverd. Ik heb niet alleen de genealogie beschreven, maar ook de plaats waar mijn voorouders woonden, hun beroep, bijzondere gebeurtenissen en hun leefomgeving. Hierdoor hoop ik een goed beeld te hebben geschetst van het leven (en dood) van mijn voorouders, waardoor de namen meer een gezicht hebben gekregen. In de bijlagen is onder meer de volledige stamboom opgenomen, dat tot zeker 500 jaar teruggaat in de tijd. Naast het verhaal van mijn voorouders, heb ik de achternaam Hunink verklaard middels een uitgebreide studie en analyse van de naam. De naam Hunink gaat zelfs nog verder terug dan de genealogie van de familie. Het betreft een oude naam uit de regio Achterhoek-Westfalen, die al meer dan 1000 jaar in de regio voorkomt.

Een probleem van genealogie is dat er altijd weer nieuwe puzzelstukjes opduiken, waardoor er nieuwe hoofdstukken kunnen worden toegevoegd aan het inmiddels boekwerk van de familie. Mijn werk is dan ook nog niet voltooid. Daarentegen biedt dit boek een goed begin van de beschrijving van de genealogie van mijn familie en biedt het tevens een uitgangspunt voor anderen om de zoektocht verder door te zetten.

Het boek zal uiteraard op korte termijn worden verstuurd naar diverse archieven, waaronder het Historisch Centrum Overijssel, het Gelders Archief, het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers, het CBG en het Meertensinstituut. Tevens zal ik de gehele stamreeks online zetten. Het boek is ook te koop, via de volgende link:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/het-oeroude-geslacht-hunink

met vriendelijke groet, Sander Hunink

Sander Hunink


Inmiddels heeft het boek zijn weg gevonden naar verschillende archieven. Het heeft ook geleid tot wijziging van de verklaring van de achternaam in de familienamenbank, waar ook wordt verwezen naar het boek: http://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/detail_naam.php?gba_naam=Hunink&nfd_naam=Hunink&info=analyse+en+verklaring&operator=eq&taal=

Sander HuninkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!