stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Abraham Rodt (Stichting Club van Ooit Woerden)



Profiel afbeelding

Ik heb vorig jaar een overzicht gemaakt met foto's en schilderijen het begint bij mijn kleinkinderen en gaat via mijn schoonmoeder via de Standaar naam komt die uit bij Abraham Rodt. Van Abraham Rodt en zijn famile zijn zo 50 schilderijen en circa 100 glas in lood ramen met wapens in de Zwitserse kerkjes om Bern heen. Het meeste heb ik van de Berner Geschlecter site in Zwitserland.

dit is die uiteindelijk geworden http://clubvanooitwoerden.nl/index.php/mooiste-stamboom-van-woerden/

Gerrit Blankestein - 23 apr 2020 - 22:48 (laatst bijgewerkt 24 apr 2020 — 14:16 door moderator)

Dag Gerrit,

Dat ziet er inderdaad uit als een mooie presentatie. En leuk dat je zo veel beeldmateriaal van je voorouders hebt kunnen vinden. Dat is velen niet gegeven. Kun je iets meer uitleggen hoe je de vormgeveing hebt gedaan en welke hulpprogramma's je hebt gebruikt?

Michaël

Boers 2 - 24 apr 2020 - 19:04


Hoi Michael,

Om dit in zijn geheel te realiseren heb ik maanden lang na zitten denken en wat proeven gedaan uiteindelijk moest ik het opzetten dat op het laatste moment een pdf gemaakt kon worden zodat het leesbaar geprint kon worden. Uiteindelijk moest ik 2 keer overnieuw beginnen omdat de programma het niet aankon (het was is boven de 500mb later alles kleiner gemaakt dat ik rond de 200mb uitkwam)

Ik he het uitgewerkt in adobe Illustrator omdat ik de file op het laatste moment pas een pdf kon maken.

De ronde gekleurde kwartieren heb ik in progen gemaakt en kon ik als pdf in Illustrator in lezen en eventueel verschalen naar wens omdat de teksten op dat moment nog een vector zijn, dus de teksten hoe ver je ook inzoomt zijn deze super scherp. Ook kon ik de vorm van de bovenste kwartier uitknippen in Illustrator ik kon anders niet alle glas in lood ramen in de opzet kwijt.

Ik heb een model in autocad gemaakt om de schilderijen mooi rond te maken om de kwartieren heen dit kon ik ook inlezen achter te rest in een laag zo dat je deze uit kan zetten op de laatste moment.

Alle afbeeldingen het ik voorbereid in photoshop o.a. de hoofden uitknippen van de foto's een schilderijen om ze beter in beeld te krijgen en steeds achter de dezelfde omlijsting geplaatst en een voor een in Illustrator geplaatst en gedraaid. Sommige schilderijen hadden ook een familiewapen erop deze heb ik ook verplaatst op de schilderij om ze binnen de lijst te krijgen. De teksten onder de lijsten kon ik allemaal als vector omschrijven in Illustrator.

Alle zwartwit schilderijen en zwartwit foto's heb ik gratis online met https://colourise.sg/  veranderd na kleur.  Iedere Zwitserse Glas in lood raam heb ik de donkere delen ervan verlicht in photoshop om ze nog beter in beeld te krijgen. Ieder fotolijst en schilderij heb ik verkleind naar 1 mb om niet te zwaar te worden.

Ik heb de hoofd bestand nog steeds in Illustrator staan om eventueel wijzigen aan te brengen  en dan in zijn geheel te verkleinen naar een te printen file van 50mb. Dan kan ik een scherpe poster bestellen of op Aluminium te laten drukken op ongeveer A0 formaat.

het is uiteindelijk monnikenwerk maar dan heb je ook wat om te presteren. Ik weet niet of de stamboomforum erbij kan plaatsen ik kan een jpg naar de forum sturen van 9,8mb of een pdf van 41,6mb

Gerrit Blankestein - 25 apr 2020 - 21:24







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu