stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Nieuw boek: 'Begraven op Ameland'


Profiel afbeelding

In het afgelopen jaar heeft de werkgroep ‘Amelander begraafplaatsen’ samen met Leon Bok van Bureau Funeraire Adviezen onderzoek gedaan Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

naar de Amelander begraafplaatsen. Daarvoor zijn veel foto’s en wetenswaardigheden over alle vijf de Amelander begraafplaatsen verzameld. Dit materiaal is samengebracht in het prachtige boek ‘Begraven op Ameland’, dat dit voorjaar zal verschijnen. 

In dit rijk geïllustreerde boek van ongeveer 80 pagina's, leest u over de vele unieke grafmonumenten die Ameland rijk is. Eeuwenoude grafstenen van zeelieden, bestuurders, bekende Amelanders en bemanningsleden van de reddingboten verhalen over de levens van eilandbewoners van weleer. Ook worden uitgebreid de tradities en rituelen beschreven die tot in de jaren zestig van de vorige eeuw op Ameland bestonden met betrekking tot begraven. Een mooi voorbeeld daarvan is de burenplicht. 

Verder wordt in dit boek aandacht besteed aan de grafcultuur in Nederland en in het bijzonder die op Ameland. Deze cultuur is in de loop der eeuwen veranderd en zal ongetwijfeld blijven veranderen. De gemeente Ameland heeft het belang van dit funerair erfgoed ingezien en daarom voor de toekomst een visie ontwikkeld op het begraven op Ameland. 

De Amelander grafcultuur is uniek en dat is in dit boek is in kaart gebracht. Amelanders mogen trots zijn op hun funerair erfgoed. 

U kunt vooraf een exemplaar reserveren voor de aantrekkelijke prijs van 10 euro. 

Mail hiervoor naar info@amelanderhistorie.nl of vul het online intekenformulier in op www.amelanderhistorie.nl 

U kunt ook telefonisch een exemplaar reserveren via tel. nr. 0519-542737.

Amelander Historie - 17 jan 2021 — 13:02Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu