stamboomforum

Forum logoNaamkunde, namen, verhaspeling, veredeling » Varianten op de naam Demeumostier


Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Een van de oma's heette Demosti of ook wel Denemosti. Dat gaf aanleiding tot wat nader speurwerk over de verhaspelingen van de oorspronkelijke familienaam, waarvan ik nu vermoed dat het Deneumostier is, een naam die je meer ziet in het gebied rond Luik en Namen en die naar Maastricht verschoven is.

Voor mijzelf kan ik zeggen dat dit de naam is die ik tot nu toe het meest misbruikt heb zien worden en die mij ook dagenlang speurwerk heeft gekost, waarbij ik niet eens kan zeggen of ik nu iedereen heb, omdat ik nog steeds een verbinding tussen de stambomen Valkenburgh, Servaes en Deneumostier niet kan leggen. Maar ik ga gewoon delen wat er is in de hoop een ander speurwerk te besparen.

- de Noumostij, - de Noumostit, - Donomostij, - de Nommestij, - Demosti, - Denomostie, - de Mosti, - Neumosti, - Denoumostie, - Denomousti, 

- de Nomestique, - de Nomesti, - Denomstie, - Denoemeste, - de Noemosti, - Denoemosti, - Denomosti, - Denomastie

Met vriendelijke groet,

Armand

Armand Servaes - 10 feb 2019 — 21:25


Dank u wel voor deze informatie; mijn voorouders afkomstig van Montauban zijn in Nederland bekend met tientallen spellingsvarianten. In de studiezaal van het Haags Gemeentearchief gelezen (jaren geleden op begane grond, een klapper met familienamen met spellingsvarianten). Misschien dat de door u gevonden spellingsvarianten daar ook aanwezig zijn. Voorbeeld: Die van mijn voorouders was daarin vermeld, oudere spelling Palayret, daarna in Nederland vermeld met spelling: Palairet, => https://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I334101.php

Macy Deden-Kazenbroot - 10 feb 2019 — 22:09Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu