stamboomforum

Forum logoNaamkunde, namen, verhaspeling, veredeling » Familienaam A.B. [opgelost]


Profiel afbeelding

En als slot: Leendert Derks, zoon van Derk Meertens en Martje Jans, huwt op 15.4.1769 in Meeden met Frouke Jans, dochter van Jan Bartels en Anneke Hindriks.

G. Karssenberg - 31 aug 2019 — 18:01

Ach iedereen schreef een naam zoals hij het hoorde. De een als Abé(e), de ander koos voor A.B. het is maar net wie je voor je had waarschijnlijk en omdat voor sommige handelingen zoals een huwelijk een kopie van doop- of geboorteakte nodig was en de naam gespeld werd conform de originele inschrijving krijg je dan verwarrende verschillen. Wat dus de oorspronkelijk bedoelde schrijfwijze was kom je waarschijnlijk nooit achter.

Annemarie57 - 31 aug 2019 — 18:52

Ben helemaal teruggegaan naar 1760 en het schijnt dat de naam A.B. inderdaad door de tijd is verbasterd van de naam Abee. Ben een stuk wijzer en een illusie armer 😜. Geen Frans bloed zoals me altijd is verteld. Wel leuk om mijn stamboom eens wat beter te bestuderen. Iedereen heel erg bedankt voor de reakties en het meedenken! 

Gea Gelijk - 31 aug 2019 — 19:54

Voor verder voorgeslacht: zie "Google" via: "Derk Meertens" Martje Jans.

G. Karssenberg - 31 aug 2019 — 20:49


Het is toch ook interessant om door zo'n familieverhaal heen te kunnen prikken? Bij ons beweerden ze dat we uit Pruisen kwamen, helemaal van bij Rusland.............. Wow, Pruisen was correct, maar het was westpruisen, Gennep...........nu Noord Limburg.

 

Ach illusies zijn leuk, maar de waarheid vaak veel interessanter.

Annemarie57 - 1 sep 2019 — 10:41Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu