stamboomforum

Forum logoNaamkunde, namen, verhaspeling, veredeling » Herkomst Familienaam Wolbers



Profiel afbeelding

Geachte lezer,

Ik ben bezig mijn stamboom op te stellen. En hij is in  klad zogezegd al vrij compleet. Maar ik mis de vader van mijn overgrootvader. Zijn naam is Johannes Himmese, geboren 13 mei 1841 te Heemstede, zoon van Helena Hemmes, geb. 23 januari 1821 te Rotterdam.
Johannes Himmese; deze naam is op zijn geboorteakte verkeerd geschreven. Himmese is een verschrijving van Hemmes. Hij kreeg bij zijn geboorte de familienaam van zijn moeder omdat zijn vader onbekend was. Maar nou waar mijn vraag over gaat:

Helena Hemmes woonde aan de Zandvaart in Heemstede waar zij als blekerijdienstbode werkte bij de geboorte van haar buitenechtelijke zoon. 
Ik heb bij MyHeritage een DNA onderzoek laten doen en de uitslag klopt 100%. Nu zit er 3% Afrikaans bloed in mijn genen. Niet veel en het moet van ver terug in de tijd komen. Maar het komt alleen voor in de lijn naar Johannes Himmese. Mogelijk had zijn onbekende vader Afrikaanse genen. Nu woonde op de Zandvaart in Heemstede ook ene Julien Wolbers en was ongeveer van dezelfde leeftijd als Helena Hemmes. Julien Wolbers had iets met Afrikanen. Hij schreef er over maar was er nog nooit geweest. Om onduidelijke reden had hij iets met de Afrikaan. Mogelijk was hij de vader van mijn overgrootvader Johannes Himmese?

Mijn vraag is is er iemand bekend of iets weet of er Afrikaans bloed of in de stam van Wolbers voorkomt? Is er eens getrouwd met een Afrikaanse vrouw? Ook dieper in de stamboom? Een reactie zou een soort Eureka, Eureka bij bij op kunnen roepen, maar in een uiterst milde vorm natuurlijk.

Ik ben Carel Hermans 

Haverakker 10

3124 XD  Schiedam 

Carel Hermans - 13 dec 2020 - 17:27 (laatst bijgewerkt 13 dec 2020 — 18:32 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu