stamboomforum

Forum logoNaamkunde, namen, verhaspeling, veredeling » Welke familienaam verschuilt zich hierachter : int' visnet [opgelost]


Profiel afbeelding

Soms wordt dit achtervoegsel volgend op een voornaam ( Cornelis, Hendrick, Lambert, Jacob) met een kleine afwijking geschreven (int' visnet - in't visnet of ook in't visnetts). Ze komt (uitsluitend!) meermaals voor in het archief 718.2 van Winssen en wel bij de vermeldingen van geboortes b.v. te vinden op scan 71, gedateerd 08.03.1640. In andere archieven van nabij liggende locaties ( Ewijk, Beuningen) is dit dus nergens het geval.

Verder tref ik hier maar tevens ook nog in de andere archieven van Winssen een verdere " achternaam" aan. Hier wordt aan de voornamen van meerdere personen dan " van Wijk" toegevoegd. Waarschijnlijk een verwijzing naar Ewijk ? Maar wederom geen normale achternaam.

Mede hierdoor stagneert mijn onderzoek nu al na twee jaren. Wie kan helpen ??

Yolanda Schildwacht - 31 mar 2021 — 19:05

Zo te zien gaat het uitsluitend om Cornelis in 't Visnet bij de doop van zijn kinderen, en later hier en daar als doopgetuige, over de periode 1640-1663. De andere namen met het achtervoegsel in 't Visnet betreffen dus zijn kinderen..

https://www.openarch.nl/search.php?top&name=visnet%2A&number_show=10&sort=4&start=0

Er zal dus gekeken moeten worden of er in Winssen een huis of ander pand was, dat "in t Visnet" heette.

EDIT: Ik moet mezelf corrigeren.
Er zit één dopeling bij met als vader Lambert in 't Visnet, namelijk Jacob van 10-1-1646
 

Koos Kloeg - 31 mar 2021 — 19:31 (laatst bijgewerkt 31 mar 2021 — 21:04 door auteur)

Hartelijk dank voor deze reactie. Inderdaad is er een verdere vermelding van ene Lambert met de geboorte van Jacob. Dan zouden hij en Cornelis gebroeders kunnen zijn ...of "collega's" .....?

Graag zou ik navraag willen doen naar de bijgesloten link. Is deze door u aangeduid ? Mag ik u verzoeken hoe deze tot stand is gekomen opdat ik gebruik zou kunnen maken van deze mij onbekende mogelijkheid. Zo krijg je meteen een duidelijk overzicht van alle vermeldingen.

Yolanda Schildwacht - 1 apr 2021 — 17:01


Klik gewoon hier: https://www.openarch.nl/

De rest wijst zich vanzelf. 
Het bevat alle geïndexeerde namen, zoals die ook op de website van het Gelders Archief te vinden zijn.

Mag ik vragen op welke manier je afstamt van deze familie, als de vermelding "in 't Visnet" na 1663 niet meer voorkomt, en er ook geen huwelijken te vinden zijn met die naam? (gewoon uit genealogische belangstelling)

Koos Kloeg - 1 apr 2021 — 17:15Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu