stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Wie kan mij wat vertellen over Saxen - Weimar,


Profiel afbeelding

Hallo forumleden,

wie kan mij wat vertellen over saxen weimar, mijn voorvader van moeders kant is geboren in saxen weimar, in 1812 en zijn ouders wonen daar ook, dit heb ik uit de huwelijks akte (en bijlage van nat. militie).Mijn voorvader en zijn vader heet Hage, dat is volgens mij gewoon nederlands, maar zijn moeder heeft een duitse naam volgens mij  en dat is Ortmann.

Waar moet ik zoeken, ik heb geen idee!!!! 

Heeft er iemand wat suggesties voor mij.

Ingrid

I.Boonacker - Gunneman

Ik denk dat het gaat om het Hertogdom Saksen-Weimar (Duits: Sachsen-Weimar), met als hoofdstad Weimar. Ligt nu in de deelstaat Thüringen.

Zie ook:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Saksen-Weimar

groeten,

Jerry

Jerry van Kampen

Dank je wel Jerry van Kampen, ik ga hierin zoeken, en ik zag dat er nog meer Duitse vragen waren misschien kan ik hier ook nog wat mee.

Groetjes,

Ingrid

I.Boonacker - Gunneman

Ingrid,

Kan je de volledige namen op dit forum plaatsen, dat eventueel betrekking met Weimar hebben. Met alleen achternamen kan men niet zoeken.

mvg, Masje II

Masje II

Hallo Masje,

Hierbij het volgende; in mijn huwelijksakte staat:

Julius Hage, oud 33 jaar, geboren Saxen Weimar, wonende alhier(`s Gravenhage) meerderjarige zoon van Carl Christoph Hage, overleden en van Frederika Charlotte Ortmann, zonder beroep wonende te Saxen Weimar. Hij (Julius) huwde Johanna Belia Elisabeth Senft op 24 dec.1845 in `s Gravenhage.(akte 532) Nu zat er bij de huw.bijlage een dokument van het ministerie van buitenlandse zaken uit 1843, waarvan ik heel gedeelte niet kan lezen,(oud schift). Het was een aanvraag voor een bewijs van onvermogen, een klein gedeelte was vertaald.

Maar van vader Carl Christoph en moeder Frederika Charlotte Ortmann weet ik helemaal niets ook niet of er nog andere kinderen waren als mijn voorouder.

Is dit wat je vraagt ?

Lief dat je reageerd, want ik had zelf al iets van, nou ja het komt nog wel een ander keertje om het uit te zoeken, voorlopig kon ik met de rest van de familie verder, alhoewel ik daar ook al weer een duitse afstammeling tegen kwam uit Oldenburg. Maar dat is een zijtak dus laat ik dat maar even voor wat het is, want eerst komt de rechte lijn.

Groetjes,

Ingrid uit Wateringen.  

I.Boonacker - Gunneman

Hoezo Hage Nederlands? dat is ook een Duitse naam ,Carl Christoph is ook heel Duits evenals de naam Senft. groeten Ruud

Ruud Worm

p.s. ik vergeet te vermelden dat ik de oude akte wel wil bekijken om te zien of ik er iets mee kan, maar dan moet je hem als bijlage in een mail of zoiets naar mij toe sturen (ik heb paleografie voor gevorderden gedaan)

Ruud Worm

Hallo Ingrid

ik zit net te lezen over Julius Hage en Johanna Belia Elisabeth Senft.

en dat je daar een akte van de ouders van Julius Hage van heb

zou ik misschien het adres van de site mogen hebben waar je dit gevonden heb

wand die Julius Hage is namelijk mijn vaders opa Julius en Johanna hebben in ieder geval een zoon

die Frederik Cristiaan hete  getouwd met  Catharina Elisabeth Biermans dat zijn de ouders van mijn vader

ik hoor het graag van je

en alvast bedankt

groetjes Gerda

gerda


Hoi Gerda Hage-biermans zijn de grootouders van mijn oma Zij is ook samen met Catharina biermans in den Bosch begraven. Groetjes Femke

femke poldermanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu