stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Waar lag of ligt Ebbeswinkel?


Profiel afbeelding

Barend Leurman wordt op 24-02-1789 in het burgerboek van Rotterdam ingeschreven als 'geboortig van 't kerspel Ebbeswinkel'. Tot nu toe heb ik nog niet kunnen vinden waar dit lag of ligt. Zoeken via Google levert alleen bij Open Archieven de vermelding op van Casper Bosman (uit Ebbeswinkel) in dienst als matroos bij kamer Zeeland. Vertrek van het schip Noord-beveland op weg naar Batavia. Verder niets te vinden. Heeft iemand enige idee waar Ebbeswinkel lag of ligt?

Marijke Lambermont

mogelijk Everswinkel in Kreis Warendorf, NRW

Peter B


De naam Leurman komt in ieder geval in de buurt van Everswinkel voor. In de buurtschap Müssingen lag of ligt een boerderij met de naam Lördeman ofwel Loerman. Het is niet gezegd dat Barend van deze boerderij afkomstig is, maar een goede aanwijziging dat met Ebbeswinkel inderdaad Everswinkel wordt bedoeld.

De RK-kerkboeken van Everswinkel staan hier online: http://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/everswinkel-st-magnus/. Helaas beginnen de indexen pas in 1803, dus je zult ze zelf moeten doorspitten..

Frank StegginkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu