stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Welke plaats is Stad Loo Over IJssel opgelost



Profiel afbeelding

Welke plaats wordt aangeduid met Stad Loo Over IJssel in huwelijksakten? 

Ik vind diverse buurtschappen e.d. genaamd Loo in Overijssel, maar is er één die specifiek als Stad Loo wordt aangeduid?

Huwelijk 8-8-1802 Stadstrouw Alkmaar Jan Eernink x Trijntje van Bergen (link)

A van Egmond (nieuw) - 8 mar 2019 - 17:47

JP Ouweltjes - 8 mar 2019 - 18:25

Dat zal hem zijn, net over de grens.

dank voor de hulp.

A van Egmond (nieuw) - 8 mar 2019 - 21:02

Korte feiten

Met Loo wordt verwezen naar een verzameling buurtschappen gelegen in het buitengebied van de Nederlandse gemeente Deventer, die zich allemaal richten op een school. Het gaat hier om de buurtschappen Pierkesmars, ‘Loomendievasch’, Bathmense Broek, kern – Loo, Looërmark, ’t Venne, Zuidloo en de Schoolt.Wikipedia

Renee2 - 9 mar 2019 - 14:00

Eernink, of eigenlijk Erning, is in ieder geval die in de omgeving van Stadtlohn voorkomt. In de buurtschap Almsick komt een erf Erning voor, ook genaamd S. Ernesingh (Schulte Ernesingh) en verder ook een boerderij van Herm Erning. Zie "Die Höfe des Münsterlandes und
ihre grundherrlichen Verhältnisse" in Beiträge zur Westfälischen Familienforschung Band 52: https://vereine.genealogy.net/wggf/downloads/BZWF52_Hoefe_Muensterland.pdf.

De DTB-registers van Stadtlohn staan online: http://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/stadtlohn-st-otger/. Helaas zonder index.

Frank Steggink - 11 mar 2019 - 19:48


Hallo Frank

Dank voor de naam suggestie. Met die schrijfwijze heb ik de doop van de Jan Eernink gevonden (en die van zijn zussen en broer).

Ik ga niet verder in deze stamreeks, omdat de onderzochte familielijn komt via de onechte voorzoon van zijn vrouw Catharina van Bergen. De Eernink zijn dus geen bloedverwanten.

31 mei 1768 geboren / 1 juni 1768 gedoopt:
http://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/stadtlohn-st-otger/KB004_1/?pg=100

De genoemde Herm Erning kan ook wel eens zijn vader zijn geweest die inderdaad (Joes) (Theodorus) (Diderich) Hermannus Erning heette.

A van Egmond (nieuw) - 11 mar 2019 - 21:33 (laatst bijgewerkt 12 mar 2019 — 15:12 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu