stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Van Esten opgelost



Profiel afbeelding

Rond Rheden, Spankeren, Ellcom vind ik een aangifte van mijn stamvader 1670 j.m van Esten. Google stuurt mij naar wikipedia De Esten (Estisch: eestlased) zijn een Noord-Europees volk dat verwant is aan de Finnen. Vroeger ook Tsjoeden genoemd. Het grootste deel van de Esten woont in Estland (ca. 925 duizend). De Esten spreken Estisch, een taal uit de Fins-Permische taalfamilie

Kan ik er vanuit gaan dat mijn stamvader uit Estland komt of is er toch een buurt in Rheden die zo ook heette destijds?

LiaLa - 24 mei 2019 - 20:07

Normaliter worden de resultaten van herkomstonderzoek in het archief te Amsterdam geraadpleegd, hier (i.h.b. hier). Daar vind je dat Esten overeen zou komen met het huidige Ester (Nordrhein-Westfalen, Duitsland).

Peter S - 24 mei 2019 - 20:24 (laatst bijgewerkt 24 mei 2019 — 20:24 door auteur)

Dankjewel Peter, een stukje informatie waarvan ik het bestaan eerder nog niet wist. 

LiaLa - 24 mei 2019 - 20:37

Ik vind niet zo snel de bron, alleen een transcriptie. Daar staat idd van Esten [link]. Er zou wel eens Essen gestaan kunnen hebben waarbij de tweede s als een lange s werd geschreven [link].  En voor Essen hoeven we niet zo ver. Uiteraard is er de stad in Duitsland maar er was ook een buurschap Essen nabij Barneveld. 

JP Ouweltjes - 24 mei 2019 - 20:37


Ook hier voor mijn dank. De zoektocht gaat verder

LiaLa - 24 mei 2019 - 20:56







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu