stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Koek en Banketbakkerij


Profiel afbeelding

Zeer geachte Mevrouw/Heer, daar ik een boek over mijn familie probeer te schrijven, heb ik een vraag aan U. Mijn overgrootouders, Familie Kinsbergen hadden op de Albert Cuypstraat nr. 210 een Koek en Banketbakkerij, en Lunchroom. Heeft U mischien informatie over het toenmalig bestaan van deze winkel. Ik ben Dan Reisenstadt. Mijn Moeder z¨l , was kleindochter van Mozes en Klaartje Kinsbergen Polk. Mijn Oma z¨l was de dochter van Mozes en Klaartje Kinsbergen Polk. In mijn bezit is een foto van de drie generaties rond het jaar 1918, voor de winkel genomen. Mijn moeder z¨l was op de foto twee jaar jong! 

Mischien kunt U mij helpen om meer gegevens te verzamelen...

Bij voorbaat hartelijk dank, 

 

Dan Reisenstadt

Bat Hefer 

Israel.

Dan

En dit zal wel in Amsterdam spelen.

G. Karssenberg

Een beetje achtergrondinformatie: Mozes Kinsbergen 21 jaar, geboren in Amsterdam, zoon van Leendert Kinsbergen, toneeldirecteur, en Jeanette Blanes, huwde op 15.9.1875 in Amsterdam met Klaartje Polk, 23 jaar, geboren in Amsterdam, dochter van Nathan Isaac Polk en Rachel Simon Saames.

G. Karssenberg

Hallo Dan, als eerste welkom op onze site "stamboomforum".  Om het één en andere over de familie Kinsbergen te vinden (A. Cuypstr. 210) te Amsterdam (dit melde G. Karssenberg) al, kan u het beste op de site van het stadsarchief Amsterdam gaan zoeken.

https://archief.amsterdam/indexen/index.nl.html

DHv. E.

Ben Wegman

Op zijn gezinskaart staat hij overigens niet als bakker vermeld, maar als iets op kermis en later handelaar in diamanten link GK Kinsbergen en GK K.A. Velleman

 

Ook op Google zelf verschijnt veel informatie over Mozes Kinsbergen en zijn gezin: link

A van Egmond (nieuw)

Theo van Bemmel

Blijkens de gezinskaart uit @A v Egmond's reactie is Mozes met zijn gezin in 1914 verhuisd naar de Albert Cuypstraat 264.
Ik heb geen stuk gevonden waaruit blijkt dat ze op nr. 210 woonden - is dit wel het geval geweest ?
Ter aanvulling, hier de inschrijving in het woningboek van nr. 264 waar Mozes inderdaad staat, en hier (loopt een aantal scans door) die van nr. 210 (hetgeen inderdaad een bakkerij was, zie de eerste kolom, maar ik vind Mozes niet). Verder de woningkaarten van nr. 210 (link) (beginnen in 1924) - ook hier vind ik geen Kinsbergen of Polk.

Aanv.: Mozes staat inderdaad ook op een woningkaart van Albert Cuypstraat 264 (link), kaart aangemaakt in 1923, hij zal daar dus vanaf 1914 gebleven zijn en in 1923 naar Bussum zijn vertrokken.
Wel woonde blijkens het woningboek op 210 Anthonius Johannes Looije(r), die zal getrouwd geweest zijn met Rachel Kinsbergen (link) een dochter van Mozes (link).

Peter S


In het StadsArchief Amsterdam zijn adresboeken te vinden: link.

In de adresboeken van 1917-1918 (link), 1918-1919 (link) en 1919-1920 (link) is de lunchroom op Albert Cuypstraat 210 te vinden.
Eigenaar firma E. en R. Kinsbergen.

In 1916-1917 (link) staat de lunchroom er nog niet in. Na 1919 heb ik niet gecheckt.

Anje B.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu