stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » waar ligt Nijenhagen



Profiel afbeelding

Beste mede-onderzoekers,

Ik kom in een overlijdensakte te Hoorn tegen "[…]Joseph Borghans, geboren te Nijenhagen[…]". Ik kom niet 1,2,3 een plaats met die naam tegen, maar ik heb wel enkele aanwijzingen.

  • Nienhagen komt in Duitsland voor, enkele malen zelfs, gevonden op Wikipedia. Dan zou er toch iets bij hebben gestaan vermoedelijk als 'te Duitsland' of een deelstaat. 
  • de Borghans'en vind ik de nodige hits van in de buurt van Heerlen (Borghans zoeken op openarch.nl) 
  • Googlen levert op dat "(afkomstig) van Nijenhagen" hier en daar voorkomt in online kwartierstaten (bijv. deze, met ook weer huwelijk te Heerlen).

Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt! 

----------

Naar het juiste forum verplaatst door moderator.

Melle van der Heide - 17 sep 2020 - 10:46 (laatst bijgewerkt 17 sep 2020 — 15:12 door moderator)

Een mogelijkheid:

Nieuwenhagen (LimburgsNuienhage) is een dorp in de Nederlandse provincie Limburg en vanaf 1 januari 1982 tevens een wijk van de gemeente Landgraaf. Tot die tijd was Nieuwenhagen een zelfstandige gemeente. (wikipedia)

In Nieuwenhagen komt de naam Borghans voor in de 18e eeuw, dus het zou best wel eens de goede plaats kunnen zijn.

Anneke 12 - 17 sep 2020 - 11:02 (laatst bijgewerkt 17 sep 2020 — 11:12 door auteur)

Dank, Anneke! Dikke kans dus dat dit het is!

Grappig genoeg vind ik net de overlijdensakte van vermoedelijk Joseph zijn zus, ook in Hoorn, waar Noord Brabant wordt genoemd. In een notariële akte (1760) wordt vermeld Johannes Borghans, gehuwd met Maria Rumkens. Gecombineerd met de doopakten van diverse kids van Johannes Borghans en Maria Reumkens (doop Joannes Josephus)  in de jaren 1740-1760 zeg ik: bingo! 

Melle van der Heide - 17 sep 2020 - 11:13

Beste Melle, Zoals vermeld in Anneke's bericht, "Nijenhagen" zal inderdaad de Zuid Limburgse plaats Nieuwenhagen ( nu Landgraaf) zijn. De Borghans familie is verwant met mijn moeder's familie . Zelf ben Ik geboren in Nieuwenhagen , woon nu in Australie. Hartelijke groeten, Betty .

Betty Wolf- Gatignon - 21 sep 2020 - 13:42


Hallo Betty,

Leuk! En leuk dat je reageert. Ik heb nu de Borghansen in Hoorn gekoppeld aan Limburg. Het is voor mij een zijtak, want zijn vrouw is de zus van mijn voormoeder. Ik zocht vrouwelijke nakomelingen voor onderzoek (www.mamamito.be). Bevindingen heb ik op wikitree gezet.

Groet,

Melle

Melle van der Heide - 22 sep 2020 - 17:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu