stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » oude wijknummers/ straatnamen


Profiel afbeelding

Tijdens mijn onderzoek kwam ik tegen geboren te Niezijl (Grijpskerk)1892  met als aanduiding van woning B-17. Is er ergens te vinden welke straat/ locatie en huisnummer dit nu is of hoe dit omgenummerd is naar straatnaam?

George Bendelow

U doet er m.i. verstandig aan "man en paard" te noemen - over welk gezin gaat het?

G. Karssenberg

Beste George,

welk exact adres B17 in de voormalige gemeente Grijpskerk was, kan je vinden in de zogenaamde huisnummerregisters van deze voormalige gemeente. De betreffende registers zijn in de te zien in de studiezaal van de tegenwoordige gemeente Westerkwartier. Het betreft toegang 000059-000022 Gemeentebustuur Grijpskerk 1811-1924 (Openbaar bestuur), inventarisnummers 389-390 Huisnummerregisters, 1850-1920.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Gaat over het gezin van Bauke Heinstra en Jantje Kuijpers Zij hebben hier enkele jaren gewoond o.a. ten tijde van de geboorte van mijn grootvader, hun zoon  Pieter Heinstra * 03-01-1892

George Bendelow


Beste George,

je kan het vinden in die huisnummerregisters, een andere manier heb ik helaas niet gevonden, dus je zal naar het archief toe moeten.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van LieshoutPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu