stamboomforum

Forum logoRechtspraak, notariaat, wetgeving » Inzage proces verbaal 1917 Regio Heumen/Nijmegen geslotenProfiel afbeelding

Hallo

Ik ben een krantenartikel tegen gekomen waar het volgende staat:

" * * HEUMEN. Op den molen bij J. in het Vosseneind is dezer dagen in beslag genomen een zak haver, afkomstig van den landbouwer P. B. alhier. Van een en ander is proces-verbaal opgemaakt. ".

P. B., of Peter Beelen, is mijn voorouder dus ik ben benieuwd of dit proces verbaal mogelijk nog ergens te vinden is? Of is dat door de bombardementen in de oorlog verdwenen?

Groeten Bart

Bart1 - 3 mei 2021 - 18:57

Eerst zou ik nagaan of Heumen een eigen politie-corps had. Waarschijnlijk niet. Ik kan zo snel niet vinden onder welke politie / marechaussee Heumen viel, maar dat kunnen ze je wellicht vertellen bij Erfgoed Heumen: LINK. Verder zou je kunnen uitzoeken wie molenaar J. was, wellicht is hij veroordeeld voor een rechtbank. Deze persoon achterhalen zou niet al te moeilijk moeten zijn (molenaar, zullen er niet veel geweest zijn in Heumen). Het zou de Joannusmolen te Heumen kunnen zijn geweest.

PimV - 4 mei 2021 - 10:57


Dat is inderdaad de molenaar van de Joannes molen. Joannes Jetten, P. B. Woonde bij hem in de straat, ik zal hen eens contacteren bedankt 

Bart1 - 4 mei 2021 - 11:00
Dit onderwerp is gesloten, omdat er 8 maanden geen activiteit was in dit onderwerp.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.