stamboomforum

Forum logoRechtspraak, notariaat, wetgeving » Huwelijkse voorwaarden opgelost



Profiel afbeelding

Zou iemand me kunnen uitleggen wat dit stuk tekst precies betekend? Ik neem aan dat ze NIET in gemeenschap van goederen trouwen. Maar wat betekend het stuk tekst daarna? Aangezien de bruid een jaar later een aanvraag doet voor "sequestratie" bij de desolate boedels-kamer in Amsterdam, en de bruidegom afziet van haar preferente schuld, gelijk aan het door haar in het huwelijk ingebrachte bedrag, probeer ik te begrijpen hoe dat precies werkt. Groet, Paul

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Paul van Klaveren - 7 nov 2022 - 12:30

Ze zijn inderdaad getrouwd in ongemeenschap van goederen. Beide partijen zijn niet aansprakelijk voor elkanders schulden, reeds bestaande of in de toekomst te maken, en kunnen daarvoor niet geëxecuteerd worden (executeren is: beslagleggen op bezittingen en de verkoop ervan wegens vorderingen),

Winst en verlies, inclusief erfenissen, gedurende het huwelijk vallen in dezelfde categorie als aangebrachte goederen. Die zijn voorbehouden aan de bruidegom alleen. Je zou bijna zeggen dat de bruid helemaal niets bezit en geen erfenissen verwacht??

Maar zij behoudt wel het recht om haar goederen weg te geven (dote, vgl. doteren), te verhypothekiseren, en in preferentie te verklaren (wat dat in deze context betekent, weet ik niet). 

Dat van die sequestratie, daar mag ook een deskundige zich over buiten.

Petra - 7 nov 2022 - 13:09


Dank je wel Petra, het is inderdaad een vreemd huwelijk: hij is 19, bezit niets en zij is een weduwe van 40 jaar met wat vermogen. 

Dit is nu duidelijk. Wat betreft sequestratie, daar heb ik me al eens in verdiept en daar kom ik met jouw informatie wel uit. Paul

Paul van Klaveren - 7 nov 2022 - 13:16







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu