stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Frankrijk » Herkomst François Sinot (geb 1615 te Frankrijk)



Profiel afbeelding

Beste geïnteresseerden,

Als nazaat van François Sinot (soms Chenot) ben ik geïnteresseerd in zijn afkomst. Hij is in 1615 in Frankrijk geboren en in 1639 met Marie Jans getrouwd. Hij was soldaat in het Staatse leger. 

Zijn er mensen die toevallig onderzoek naar hem in Frankrijk hebben gedaan of zijn er suggesties waar te beginnen? Diverse genealogie websites (ook Franse) hebben me vooralsnog niet verder geholpen.

Met vriendelijke groet,

Ludolf Prins 

Ludolf Prins - 22 aug 2021 - 19:11

Was zijn huwelijk (1639) in Nederland, bij welke kerk en wat staat daarbij precies (o.m. zijn commandant?) vermeld (bron?)? Graag ook nadere info over Franse herkomstplaats en jaar 1615 ( niet zijn doop met ouders?).

Martin Jongkoen - 23 aug 2021 - 06:44 (laatst bijgewerkt 23 aug 2021 — 06:50 door auteur)

Zijn huwelijk was in NL in Gorinchem. Ik baseer me hierop: https://gw.geneanet.org/iverschelling?n=sinot+chenot&oc=&p=francois en op onderstaande scans. Meer informatie heb ik niet. Ik zou graag weten waar hij vandaan komt. Ik heb geen naam van een commandant, maar ik vermoed kolonel Balfour (als zijn standplaats inderdaad het Waals regiment was). Monsieur des Loges is volgens mij een afgevaardigde van de Raad van State. Meestal een kolonel. Zijn nazaten waren katholiek, van hem heb ik geen bevestiging.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hij heeft een zoon gekregen met Marie Jans: Fransoijs Sijmont

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ludolf Prins - 23 aug 2021 - 09:20


Zie dat gisteren je ook al een bericht (niet handig) heb geplaatst en Jan Clavaux toen ook de huwelijksinschrijving 1639 heeft opgediept. Mis nog bij welke kerk.

Als hij lid van de Waalse Kerk was zou er gezocht kunnen worden op de Waalse Fiches waarop op alfabetische volgorde van familienamen van ca. 1580 tot 1811 o.m. DTB-vermeldingen in Nederland en ook wel in Belgie, Duitsland en soms Frankrijk staan vermeld.

Op Symbaloo staan reconstructies van opgeheven sites als soldatengenealogie (nederlandse militaire huwelijken 16e - 19e eeuw) en dutch regiments met historie van alle nederlandse legeronderdelen incl. buitenlandse regimenten met hun commandanten, regimentplaatsen en belangrijke "veldslagen". N.B.: Als er staat "onder" dan is het meestal de commandant.

Het kan nuttig zijn om rond de huwelijksdatum te zoeken naar andere militaire huwelijken met nadere vermeldingen.

Martin Jongkoen - 23 aug 2021 - 11:03







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu