stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Vraag aan Dhr. Coret over premium abonnement opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online

Als ik een premium abonnement neem zit daar dan ook "toon totale kwartierstaat" bij.

Ik bedoel de grafiek, die werkt bij mij al lange tijd niet meer.

Ik heb meer dan 10.000  personen in mijn stamboom.

Nergers lees ik daar iets over.

Vr. gr. Angelique

Angelique Kuster - 29 nov 2010 - 12:22

Mevrouw Koster,

De limiet van 10.000 personen voor een "toon totale kwartierstaat" link op de pagina's van personen heeft een technische achtergrond (de belasting van bepaalde functies mogen niet te hoog worden omdat dit de beleving van andere gebruikers beïnvloed).

De beperking is er al hele lange tijd, vooral omdat er nog geen tijd voor heb gevonden om in te duiken (met de inkomsten van Premium abonnementen hoop ik ook meer tijd te kunnen investeren in de genealogische webdiensten). Ik wil hier best wel eens naar kijken of ik een en ander zo kan inrichten dat de limitiet omhoog kan of zelfs kan worden geëlimineerd.

Ik zal binnenkort de beschrijvingen van de Premium functionaliteit plaatsen zodat een ieder weet wat er wel en niet onder valt.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 29 nov 2010 - 12:37

Hartelijk dank voor uw antwoord . Het is mij nu duidelijk.

Hopelijk keert "toon totale kwartierstaat"" terug voor de stambomen met meer dan 10.000 personen.

Ik kijk uit naar de beschrijving van de  Premium functionaliteit.

Vr. gr. Angelique

Angelique Kuster - 29 nov 2010 - 18:56

Een preview van het overzicht van Basis en Premium abonnementen van genealogieonline is in te zien via http://www.genealogieonline.nl/premium/

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 30 nov 2010 - 17:41

Hallo Bob,

Zie er fantastisch uit, met name de mogelijkheid een  persoonlijke invulling aan het geheel te geven. Ik heb al veel verhalen klaar liggen.

Wat voor mij ook prettig zou zijn is de mogelijkheid bestaande mogelijkheden "weg te klikken", zoals het voor mij niet nodige "geef deze publicatie een cijfer" en de (meestal) voor mij niet relevante informatie in de Historische Context (bv.dat in 1759 het vredesverdrag van Matawai was). Komen dit soort   nog persoonlijker mogelijkheden er in de toekomst ook?

Succes met je (vele) werk en ik vertrouw erop dat het Premium Abonnement een nog groter succes wordt.

Groet

Wim

Wim Hobers - 1 dec 2010 - 10:45

Ja, ziet er inderdaad fantastisch uit. Lijkt me leuk om straks door al die publicaties te bladeren.

De directe hulplijn via een besloten privé subforum spreekt mij ook aan.

"Geef de publicatie een cijfer" zou ik ook willen kunnen wegklikken.

Ik heb dat al een tijd geleden opgelost door me uit te schrijven uit de stamboomgids, omdat ik de indruk heb dat er mensen zijn die daar misbruik van maken.

Ook ik vertrouw erop dat het Premium Abonnement een nog groter succes wordt.

Vr. gr. Angelique

P.S. Ik zie net  dat "toon totale kwartierstaat" weer werktAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 bedankt!

Angelique Kuster - 1 dec 2010 - 14:30

Beste Bob,

Ziet er echt prima uit ! Vooral het besloten familie archief lijkt me mooi.

De optie om zelf te kiezen welke onderdelen zichtbaar zijn binnen je stamboom pagina

lijkt mij ook een goed idee (indien technisch haalbaar) , Wim's idee over het weglaten van de historische context etc. spreekt me aan. Persoonlijk stoort dat soort info me een beetje.

Heb je al een richtprijs voor het abonnement in gedachten ?

Groet, Folkert

Folkert Geurink - 4 dec 2010 - 21:02

Het is vanaf vandaag mogelijk om een Premium abonnement af te sluiten bij het Stamboom Forum en/of Genealogie Online!

Via http://premium.stamboomforum.nl/ en http://premium.genealogieonline.nl/ kunt lezen wat de Premium abonnementen inhouden en wat ze kosten. U kunt betalen via iDEAL (Internetbankier via uw eigen bank) of via een overschrijving.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 16 jan 2011 - 11:39

Mevrouw Kuster, Folkert, en ander Genealogie Online auteurs,

Het is nu ook mogelijk om de "Publicatie onderdelen" in te stellen, dit verloopt via http://mijn.genealogieonline.nl/. U kunt nu zelf bepalen of u oa. de Stamboom Gids waardering en de historische context wilt zien. Standaard staan deze waarden op "ja", maar nu zijn deze dus ook uit te zetten. Als u meerdere publicaties heeft: per publicatie moet dit ingesteld worden. Het uploaden van een nieuw GEDCOM bestand heeft geen invloed op deze instellingen.

Voor de duidelijkheid: deze functionaliteit maakt deel uit van het (gratis) Basis abonnement.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 16 jan 2011 - 12:09

Beste Bob,

Alles werkt , heb net de onderdelen eruit gehaald zoals historische context etc. Heel mooi !

Vervalt nu ook het donateurschap met de invoering van het premium abonnement ?

Met vr. groet, Folkert

Folkert Geurink - 16 jan 2011 - 12:15

Beste meneer Coret,

Gefeliciteerd met het van start gaan van het Premium abonnement.

Het ziet er goed uit.

Veel succes.

Vriendelijke groet,

Angelique

Angelique Kuster - 16 jan 2011 - 13:15

Beste Folkert,

Het blijft mogelijk om donaties te geven, bijvoorbeeld voor hen die geen behoefte hebben aan het Premium abonnement maar wel graag wat willen geven omdat ze tevreden zijn. Donaties zijn vrijwillig en er staat niets tegenover, behalve mijn dank.

Wel zal ik op de donatie pagina's van het Stamboom Forum en Genealogie Online duidelijk gaan wijzen op de Premium abonnementen, waar dus wel wat tegenover staat: extra functionaliteit! Ook zullen links naar de Donatie pagina her en der vervangen worden door links naar de Premium pagina. Dit zijn klusjes voor de komende dagen...

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 16 jan 2011 - 13:28

Hallo Bob,

Wat een mooi kado, hartelijk dank.  Eindelijk kan ik de vele verhalen toegankelijker maken.

1) Maar daar komt dan direct de eerste vraag: Ik heb een verhaal (waar ik nog al trots op ben) op de voorpagina gepubliceerd zoals ik het reeds in mijn stamboom had. Ik heb de tekst domweg (met alle HTML codes) gekopieerd. Het resultaat is nu dat het verhaal er staat, inclusief de codes.

Ik had gehoopt de titels van de verhalen te kunnen voorzien van een link, zodat de lezer naar de desbetreffende persoon gaat en daar het verhaal (zonder HTML codes) kan lezen (net zoals het aanklikken binnen de afbeeldingengallerij) en door kan klikken naar zijn familieverbanden. 

Voorbeeld voorkant:

http://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/

Voorbeeld  zelfde verhaal bij persoon (zonder zichtbare HTML-codes):

http://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I1302.php

Doe ik iets fout? Is / Komt die mogelijkheid er? 

2) Ik heb  intussen zoveel verhalen geschreven dat  de lijst met verhalen erg veel ruimte op de voorpagina zou innemen. Wellicht is het mogelijk (of is dat al zo) een steeds  roulerend  / wisselend 5-tal te tonen, zodat het voor de volgers van de stamboom steeds weer een verrassing is. Bij "vandaag in het verleden" wisselt het ook.

3) Als tweede  test heb een verhaal over de familienaam geschreven. Als de HTML-codes dan niet werken, kan je dan aan de "opmaakbalk" de mogelijkheid "cursief" toevoegen. Hierdoor wordt het mogelijk transcripties van oude documenten zichtbaarder te maken.

Succes met je prachtige werk.

Groet

Wim

Wim Hobers - 16 jan 2011 - 13:49

Wim,

Omtrent de Premium verhalen functionaliteit:

1) Wanneer je een verhaal toevoegd ziet je in de balk onder het invoer veld, net als bij berichten op het Stamboom Forum, ook een "ketting" ikoontje. Selecteerd een deel van het verhaal, bijvoorbeeld een naam, en klik dan op dit ikoontje, je kunt nu het adres invullen waar de link de bezoeker heen moet brengen. In de praktijk zul je dus bijvoorbeeld in je publicatie de URL opgezocht hebben zodat die in het verhaal verwerkt kan worden.

2) Het aantal verhalen dat op de startpagina wordt getoond is 10. Zijn er het er meer dan komt er automatisch een "Meer verhalen" link die naar een pagina leidt met alle verhalen. De volgorde van de verhalen kun je zelf instellen, bij de lijst van verhalen (op mijn.genealogieonline.nl) kun je de titels slepen om ze van positie te veranderen. Je suggestie voor roulatie/willekeurige verhalen te tonen schrijf ik op, leuk!

3) De opmaak van Genealogie Online (en ook het Stamboom Forum) heeft inderdaad geen schuinschrift, alleen vet zwart en vet rood (vet oranje op het Stamboom Forum).

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 16 jan 2011 - 22:17


Hallo Bob,

Ik heb de eerste 11 verhalen op de voorpagina van mijn stamboom gezet om eens te kijken hoe het er uit ziet.

http://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/

Ik heb er nog veel  meer liggen. Het wordt dan wel een hele lange lijst. Wellicht is de "wissel" optie zo gek nog niet. Ik zie het wel. 

Trouwens, wat fijn dat iemand nu echt bij de verhalen kan komen. De eerste (dankbare) familie reacties komen binnen.

Groet

Wim

Wim Hobers - 17 jan 2011 - 17:34De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu