stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Aanknopingspunten opgelostProfiel afbeelding

Uit mijn Meldingen (onder Publicatie beheren), is bij enkele stambomen het onderwerp Aanknopingspunten geheel verdwenen. Dus ook geen 0 aanknopingspunten, het onderwerp komt gewoon meer niet in de lijst voor.

Jan Verkade - 2 jan 2020 - 11:48

Ik zie dat er bij 2 van de 5 van uw publicaties inderdaad geen aanknopingspunten meer worden getoond. Er zijn drie redenen dat aanknopingspunten worden verwijderd:

  • als er geen werkend e-mail adres meer is voor een publicatie (wat hier niet het geval is);
  • als alle gegevens achter een toegangspoort worden verplaatst (de gegevens zijn dan niet meer openbaar en kunnen ook niet gebruikt worden voor de aanknopingspunten);
  • als het namen/ID's van personen zijn gewijzigd (ik kan niet bepalen of dit bij hier het geval is).

Voor nu heb ik het proces die de aanknopingspunten vindt weer aangezet om te kijken of er weer aanknopingspunten komen.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 10 jan 2020 - 14:05


Hartelijk dank voor de moeite, maar echte verder kom ik hier niet mee. U constateert zelf al dat een werkend email adres hier het probleem niet kan zijn. Ook de door u als derde genoemde mogelijkheid (namen/ID's van personen gewijzigd) komt mij onwaarschijnlijk voor. Ik gebruik voor de betreffende stambomen al jaren FTB van MyHeritage en heb de stambomen niet opnieuw opgebouwd vanaf GedCom of opnieuw gedownload van de webversie van MyHeritage.

Blijft over mogelijkheid 2, toegangspoorten. Naar aanleiding van de "Pijnlijke bug" melding van Wim Hobers op 1 januari heb ik inderdaad mijn niet-openbare gegevens voor enkele dagen ontoegankelijk gemaakt om de beschreven pijnlijke situatie uit beeld te houden (door de bovenste optie van de toegangspoorten te kiezen). De openbare gegevens (en dat is de overgrote meerderheid in deze publicaties) bleven zo echter wél gewoon toegankelijk. Als hierdoor nu alle bevestigde aanknopingspunten gewist zijn, is een duidelijke waarschuwing bij dit keuzemenu wel op zijn plaats. Het nalopen van aanknopingspunten kost veel tijd en het ongewild wissen van alle bevestigingen, moet echt niet kunnen.

Zonder twijfel zullen de aanknopingspunten na uw ingrijpen in februari weer verschijnen. Maar ik blijf zitten met de kater dat binnen één jaar tijd mij dit al tweemaal bij twee publicaties (en niet steeds dezelfde) overkomen is. In mei 2019 was ik ook al eens alle bevestigingen kwijt; zie http://bit.ly/2FBoJpA  Toen was er sprake van "oude versie terugzetten" hetgeen echter ooit gebeurd is (en mogelijk ook de bevestigingen niet terug kan brengen).

Ik moet aannemen dat bij andere gebruikers hun bevestigingen m.b.t. mijn getroffen publicaties eveneens verdwenen zijn. Al met al een bijzonder ongelukkige situatie.

M.vr.gr.
Jan Verkade

Jan Verkade - 11 jan 2020 - 09:45De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu