stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Stamboom Forum: Gebruikersnaam opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben al sinds 2013 ingeschreven bij dit forum met de naam Petra en sindsdien een regelmatige gebruiker.

Nu schijnt zich zojuist nog iemand met die naam ingeschreven te hebben??  
Petra is sinds dinsdag 21 juli 2020 lid van het Stamboom Forum.

Deze Petra II heeft aansluitend een vraag gesteld. Kan dat misschien ook anders geregeld worden? Ik vind het niet prettig met een ander verward te (kunnen) worden. Lijkt me niet eens handig.

 

(NB: De onderwerptitel is door een moderator aangepast zodat in één oogopslag duidelijk is op welk platform het probleem zich afspeelt.)

Petra - 21 jul 2020 - 07:16 (laatst bijgewerkt 21 jul 2020 — 17:29 door moderator)

Beste Petra,

ondanks jouw zeer gewaardeerde langdurige lidmaatschap van het Stamboom Forum moet ik je helaas toch een beetje teleurstellen. Wij kunnen van nieuwe leden niet vragen om hun gebruikersnaam aan te passen, omdat een bestaand lid met dezelfde gebruikersnaam daarvan hinder ondervindt, hoe vervelend dat ook is.

Wel zijn er wat andere mogelijkheden:

  1. Je achternaam aan je eigen gebruikersnaam toevoegen
  2. Je gebruikersnaam aanpassen zodat daaruit blijkt dat jij "dé enige echte Petra" op het forum bent
  3. Deze nieuwe gebruiker "Petra" vragen of zij het wellicht niet erg vindt om haar gebruikersnaam aan te passen

Het spijt me dat ik helaas niet aan je (leuke!) verzoekje tegemoet kan komen, maar wil je desondanks nog een heel prettige avond toewensen. Ik hoop dat je nog een passende en leuke oplossing weet te vinden. ;)

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 21 jul 2020 - 17:34

het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat alle gebruikersnamen uniek zijn, en dat er bij aanmelding van nieuwe gebruikers geverifieerd wordt of een gebruikersnaam al vergeven is. Dat is toch echt een standaardprocedure.

Peter B - 21 jul 2020 - 17:50

Beste Peter,

de gebruikersnamen op dit forum zijn bedoeld om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven, het liefste zien wij dat leden hun roepnaam en achternaam als gebruikersnaam invoeren, maar dat gebeurt lang niet altijd. De gebruikersnamen zijn zeker niet bedoeld als nicknames, dat is ook in onze forumregels vastgelegd.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 21 jul 2020 - 18:00

Dag Indie,

O, dus jij hebt er geen bezwaar tegen als ik mijn forumnaam wijzig in Indie van Lieshout?  of in Peter B?

Vooralsnog laat ik het zo. Kwestie van lange adem, zullen we maar zeggen. En misschien is Petra II zo vriendelijk om haar naam uit zichzelf te veranderen.

Petra - 21 jul 2020 - 18:01

Beste Peter,

natuurlijk wel, want ik ben de enige in heel Nederland en België met die naam en schrijfwijze geloof ik, dus dat heet in die situatie identiteitsfraude, een kwalijke zaak. Als ik Gerard Kuijpers zou heten en je zou een profiel met dezelfde naam aanmaken, zou het mij persoonlijk inderdaad weinig interesseren, dan kan je (juridisch gezien) niet stellen dat je met mijn identiteit aan de haal gaat.

Ik ga hierover verder niet met je in discussie, dat is niet in lijn met de groepsregels van het Stamboom Forum zoals jij ook zou moeten weten, en dit specifieke topic/onderwerp van Petra is ook niet de plaats om deze discussie te voeren.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 21 jul 2020 - 18:17

Mijn excuses...

Ik zette mijn probleem in het service-desk forum, daar leek me het onderwerp wel op z'n plaats. Ik ben het overigens met Peter B eens, maar zoals gezegd: ik laat het rusten.

Petra - 21 jul 2020 - 18:37 (laatst bijgewerkt 21 jul 2020 — 18:40 door auteur)

In het kader van automatiseren; Er is een namenlijst bekend in de database bij de beheerder van het forum. Zoals je vaak ook ziet bij aanmaak van emailadressen, gewoon een volgnummer toevoegen. Petra blijft Petra en een nieuwe Petra wordt Petra1 (of 2 wat logischer lijkt)

Uitgeschreven lid - 3 aug 2020 - 21:42 (laatst bijgewerkt 3 aug 2020 — 21:42 door auteur)

Ik zie inmiddels dat bij tenminste nog een voornaam in de rubrieken waarin ik veelal werk dit voorkomt. Ik vind het ook verwarrend omdat je na moet gaan met welke persoon je te maken hebt. Vooral op het Indonesië forum is Bart actief en door de vele reacties van hem en van mij weten we veelal wat bedoeld wordt en kun je elkaar aanvullen. Indien er ineens een bijdrage van de andere Bart is dan zul je anders behoren te reageren is iemand gevorderd of geheel/bijna geheel nieuw. 

Een volgnummer indien men geen achternaam wenst te vermelden lijkt mij een aardige tussenoplossing.

mvg-Ben

Ben Wegman - 3 aug 2020 - 22:29

Beste Petra,

De Servicedesk is de afgelopen maanden onbemand geweest, maar inmiddels pakken we de draad weer op.

Je hebt wel een punt. Hier is destijds wel over nagedacht. Van oorsprong willen we de verantwoordelijkheid bij de gebruiker laten, maar het is inderdaad wel jammer dat het systeem geen melding geeft als eenzelfde naam wordt ingevoerd.

Op de registratiepagina gaan we hierop een controle toevoegen. Vanaf dat moment moeten namen uniek zijn. Dus dan komt er een melding dat een naam al gebruikt wordt, en wordt er een voorstel gegeven voor b.v. de naam met een volgnummer, zoals Petra2.

De dubbele namen die er nu aanwezig zijn laten we zo, tenzij er misbruik van gemaakt wordt (maar dat is al het huidige beleid).

Yolanda Lippens - 26 okt 2020 - 16:11

Dat lijkt me een prima oplossing Yolanda, maar komt het door deze recente aanpassing dat ook aan bestaande leden gevraagd wordt hun gebruikersnaam te veranderen? Ik heb nooit eerder een dergelijk verzoek gehad, maar afgelopen week al meerdere malen en ik ben niet de enige! Dat lijkt me toch echt niet de bedoeling.

https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/78993/0/naam_veranderen_ik_ben_al_heel_lang_lid_als_de_ruiter_en_nu_moet_ik_ineens_mijn_naam_veranderen_dan

Carmen - 31 okt 2020 - 10:26

Carmen - vandaag — 10:26:

komt het door deze recente aanpassing dat ook aan bestaande leden gevraagd wordt hun gebruikersnaam te veranderen?

Jammer dat forumleden nu de verwarring op dienen te lossen die door een ondoelmatige opzet (het toestaan van identieke gebruikersnamen) is ontstaan, maar het is niet anders. Ik was in eerste instantie niet gecharmeerd van het verzoek mijn gebruikersnaam aan te passen ("ja, laat die ander lekker zijn naam aanpassen!") en heb het dan ook genegeerd - tot ik via 'Zoek leden' op zoek ging naar de andere Carl. Die bleek zich een paar maanden vóór mij te hebben ingeschreven. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik heb nog geen forumbericht van deze persoon gezien, er staat ook geen informatie in dat profiel, het lijkt erop dat dit een ongebruikt gebleven account is. Toch heb ik mijn naam maar even veranderd. Dat is trouwens niet moeilijk, je forumberichten blijven herkenbaar als van jou omdat de 'ondertekening' met terugwerkende kracht mee wordt aangepast en je kunt die dus ook nog steeds bewerken. Eventuele nadelen ben ik nog niet tegengekomen. Nu is mijn account hier nog geen twee jaar oud, dus ik ben niet bijzonder gehecht aan mijn gebruikersnaam. Ik kan me voorstellen dat dat voor 'oudere' forumleden anders ligt.

Op zich zou het wat mij betreft wel mooi zijn als degene die een bepaalde naam als eerste in gebruik heeft genomen, verschoond blijft van de melding om de gebruikersnaam aan te passen, maar ik weet niet of dat technisch mogelijk is.

Er blijken overigens maar liefst vier verschillende Carmens te bestaan!

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 31 okt 2020 - 13:39

Op zich zou het wat mij betreft wel mooi zijn als degene die een bepaalde naam als eerste in gebruik heeft genomen, verschoond blijft van de melding om de gebruikersnaam aan te passen, maar ik weet niet of dat technisch mogelijk is.

Er blijken overigens maar liefst vier verschillende Carmens te bestaan!

Goh, dat wist ik  niet. Maar ik heb ze opgezocht en laat ik nou van die 4 de eerste zijn die zich heeft geregistreerd en overigens ook de enige die de de afgelopen maand berichten heeft geplaatst. Dus ik denk dat ze jouw suggestie maar moeten doorvoeren. Ik was de eerste Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Carmen - 31 okt 2020 - 17:06


Dat kan en moet programmatisch toch niet al te moeilijk zijn lijkt me.

We kunnen anders bijna wel weer terug naar de typeAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

machine.

Uitgeschreven lid - 31 okt 2020 - 20:16







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu