stamboomforum

Forum logoHelpdesk » inzien eigen stamboom opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Anders (via Safari browser)

Beste helpdesk,

als nieuw premium plus lid net recentelijk mijn gedcom geupload. Maar als ik mijn totale stamboom wil inzien, hoe doe ik dat? Ik kan deze dan nergens vinden, enkel namen welke in mijn stamboom voorkomen.

 

Ik zal als nerd beslist iets fout doen, maar wil wel weten waar ik moet zoeken.

 

met vriendelijke groet

 

John Kraak

John Kraak - 25 apr 2021 - 13:36

Klik in Genealogie Online in de rechter bovenhoek op je naam en vervolgens op 'Mijn publicaties' en tenslotte op de naam van je stamboom.

De url van je startpagina is https://www.genealogieonline.nl/naam-van-je-stamboom/

Carmen - 25 apr 2021 - 16:15

Of, en dat is misschien nog makkelijker. Ga naar je profiel hier, door te klikken op je naam onder je bericht en klik vervolgens op het tabje publicaties. Daar vind je de link naar je stamboom ook.

Carmen - 25 apr 2021 - 16:17

Beste Carmen,

wat ik ook doe ik kom niet in mijn stamboom. heb jouw advies opgevolgd. Rechtsboven na te zijn ingelogd op mijn publicaties geklikt en vervolgens op stamboom Kraak, maar daar krijg ik alleen een index op namen welke voorkomen in mijn stamboom te zien.

Ik had hier dus verwacht mijn hele stamboom te zien, maar helaas. Daaronder staat startpunten in deze publicatie en daar staat vermeld bekijk de kwartierstaat van 12 generaties van kwartierdrager Johan Gerrit Kraak (....-????)  Maar als ik daar op klik lees ik in de tekst dat ik ben overleden.

Ik kan dus nog steeds niet bij mijn stamboom komen, laat staan dat ik wijzigingen in de stamboom kan aanbrengen bij mijzelf of andere personen.

Ik word er een beetje moedeloos van. In geneanet kan ik meteen naar mijn stamboom.

Ik hoop dat jij mij kan helpen, want zo schiet het niet erg op.

 

groet John

John Kraak - 29 apr 2021 - 14:37

Hallo Carmen, 

was nog wat vergeten. Als ik jouw tweede advies volg door naar "mijn profiel" te gaan, dan zie ik daar nog steeds niet de publicatie/stamboom staan?? Alleen het volgende wordt getoond;

Toegang johnkraak

en daarna type abonnement

Dus, hulp in deze is meer dan welkom

 

Groet John

John Kraak - 29 apr 2021 - 14:51

Hoi John, wat 'n misverstanden!

Je schreef:

"Maar als ik mijn totale stamboom wil inzien, hoe doe ik dat? Ik kan deze dan nergens vinden, enkel namen welke in mijn stamboom voorkomen." ...  "Ik had hier dus verwacht mijn hele stamboom te zien" ... "Ik kan dus nog steeds niet bij mijn stamboom komen, laat staan dat ik wijzigingen in de stamboom kan aanbrengen bij mijzelf of andere personen."... 

Verwacht je misschien je stamboom zoals Geneanet 'm toont? Heb je stamboom ff opgezicht en die ziet er zo uit op Geneanet:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Genealogieonline werkt anders, niet met 'n stamboom zoals Geneanet die toont, wel met allerhande andere functionaliteit om je GEDCOM te publiceren. Op Geneanet kun je idd wijzigingen aanbrengen, maar die worden overschreven als je daarna weer 'n GEDCOM gaat uploaden. Bij Genealogieonline ga je alleen af en toe 'n GEDCOM uploaden, wijzigingen doorvoeren doe je in je eigen stamboomprogramma op je pc/laptop.

Je schreef: 

"naar "mijn profiel" te gaan, dan zie ik daar nog steeds niet de publicatie/stamboom staan?"

En vervolgens som je de menuitems op van je profiel op Genealogieonline, terwijl 't advies van Carmen sloeg op je profiel op het Forum, dan klopt 't precies wat ze beschrijft. Hier is je stamboompublicatie:

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraak/

Hier is de webpagina over jou in je publicatie.

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraak/I882.php

Met o.a. Tekstuele Kwartierstaat op

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraak/kwartierstaat/I882/

Als je naar beneden scrollt voorbij het schema van je familie kom je vanzelf Toon Totale Kwartierstaat tegen

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraak/kwartierstaat.php?id=I882

En de knop Visualiseer 'n Andere Verwantschap, gewoon uitproberen, hardstikke leuk.

Benieuwd of 't zo duidelijker geworden is.

Pauline Berens EBBI - 30 apr 2021 - 17:19

Beste Pauline,

hartelijk dank voor je uitvoerige uitleg. Het is mij nu duidelijk. Ik werk met Mac Family tree en zal van daaruit de gedcom uploaden naar Geneanet en Genealogieonline.  Wat raar is dat in de kwartierstaat van mij in Genealogieonline staat dat ik ben overleden. In mijn stamboom in Mac Family Tree staat het wel goed. Ik kan echter op geen enkele wijze in Genealogie online dit aanpassen of is er toch een methode.

 

Groet John

John Kraak - 3 mei 2021 - 13:06

Graag gedaan. In je tekstuele kwartierstaat wordt idd gesuggereerd dat je overleden zou zijn. Fijn dat je er nog bent!:-) De tekst "Johan Gerrit is overleden." wordt automatisch gegenereerd op basis van de data die je aangeleverd hebt via GEDCOM. Er zit kennelijk 'n fout in dit automatisme. Het wachten is nu op Bob Coret, die dit kan oplossen. Jij kunt deze tekst niet zelf wijzigen op Genealogieonline. 

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraak/kwartierstaat/I882/

Generatie 1
1.

Johan Gerrit Kraak, zoon van Lourens Kraak volg 2 en Magdalena Wilhelmina Verboom volg 3, is geboren op 10 november 1948 in Vlissingen,Gemeente Vlissingen,Zeeland,Nederland. Johan Gerrit is overleden.

Pauline Berens EBBI - 3 mei 2021 - 13:21 (laatst bijgewerkt 3 mei 2021 — 14:23 door auteur)

Hallo Pauline,

gaat Bob Coret dit automatisch doen, of moet ik hem een bericht sturen? Als deze "oude nerd" nog vragen heeft, dan kom ik op het net.

Nogmaals dank voor je hulp.

Groet John

John Kraak - 3 mei 2021 - 13:24

Graag gedaan. Voor zover ik weet nemen Bob Coret en Jolanda Lippens wekelijks allerhande problemen door die op dit forum spelen. De prioritering is aan hen:-)

Pauline Berens EBBI - 3 mei 2021 - 14:19

Pauline,

 

wat leuk dat ik de naam van Yolanda Lippens zie. Van haar heb ik heel veel you tube filmpjes mbt stamboomonderzoek gezien, pdf's gedownload en gelezen.

groet John

John Kraak - 3 mei 2021 - 16:46

Hallo Pauline,

sorry, ik blijf wellicht lastig voor jou maar er komt toch nog een nadere vraag bij mij boven. Ik krijg keurig in Genealogie online de melding dat er aanknopingspunten zijn gevonden, omdat mijn publicatie is vergeleken met die van anderen.

Hoe ga ik daar mee om en hoe verwerk ik de gegevens van die andere stamboom collega's? Deze vraag is een gevolg van jouw antwoord dat ik niet mijn stamboom zie zoals in Geneanet. Er blijken al 55 aanknopingspunten te zijn. Mooi resultaat, maar hoe nu verder.?

Kan ik deze informatie ook downloaden om te verwerken in mijn Mac Family Tree?

groet John

John Kraak - 3 mei 2021 - 16:53

Zoals je al aangaf het betreft  'n andere vraag. Wil je a.j.b. 'n nieuw apart forum-item aanmaken voor de nieuwe vraag? 

Pauline Berens EBBI - 3 mei 2021 - 16:57

Hallo Pauline,

sorry, ik blijf wellicht lastig voor jou maar er komt toch nog een nadere vraag bij mij boven. Ik krijg keurig in Genealogie online de melding dat er aanknopingspunten zijn gevonden, omdat mijn publicatie is vergeleken met die van anderen.

Hoe ga ik daar mee om en hoe verwerk ik de gegevens van die andere stamboom collega's? Deze vraag is een gevolg van jouw antwoord dat ik niet mijn stamboom zie zoals in Geneanet. Er blijken al 55 aanknopingspunten te zijn. Mooi resultaat, maar hoe nu verder.?

Kan ik deze informatie ook downloaden om te verwerken in mijn Mac Family Tree?

groet John

John Kraak - 3 mei 2021 - 17:49


Ook deze vraag vind ik niet meer bij je oorspronkelijke probleem horen. Versnippering van info over verschillende forum-items maakt zoeken lastig. Zoeken naar onderwerpen kan via het vergrootglas icoon op Stamboomforum. Je kunt ook bladeren via Inhoud in het hoofdmenu van Genealogieonline, bijv. Nieuws, o.a. over Aanknopingspunten op

https://www.genealogieonline.nl/nieuws.php?guid={345EE731-9876-1257-235E-C97884566BF6}

 Neem de tijd om Genealogieonline te leren kennen, probeer dingen uit, succes!

Pauline Berens EBBI - 3 mei 2021 - 19:40







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu