stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Links in GO opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/henglias/I23583.php

Een probleem wil ik dit niet direct noemen, eerder een vraag. Maar die optie kan ik niet kiezen. Mijn vraag is de volgende:

Neem een willekeurige link in GenealogieOnline (bijvoorbeeld https://www.genealogieonline.nl/henglias/I23583.php ). Blijft deze link bij updates ten alle tijde ongewijzigd? Dat wil zeggen: kan ik daarnaar in een document verwijzen? Of loop ik dan het risico dat plotseling mijn verwijzingen niet meer kloppen. 

Jan Verkade - 4 mei 2021 - 14:00

u kunt verwijzen naar de link en de datum waarop u de informatie heeft gecontroleerd, maar er is geen garantie dat de link niet breekt of de inhoud achter de link niet meer dezelfde is.

voorbeeld:

Ancestry.com heeft een hints-functie met links naar GO

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

waarbij de accessed date wordt aangegeven

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

deze URL leidt nu naar:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

de juiste link naar Engeltien Groot Ilsink is nu: https://www.genealogieonline.nl/en/stamboom-peet/I8210.php. Er is dus geen garantie dat de inhoud gelijk blijft.

...en dan zijn er naturlijk nog problemen met verwijderde stambomen en veranderde stamboomnamen. Het is dus aan te raden om i.p.v. te verwijzen naar een stamboom  gewoon de akte zelf te raadplegen en daarnaar te verwijzen

Peter B - 4 mei 2021 - 15:06 (laatst bijgewerkt 4 mei 2021 — 15:07 door auteur)


Hoi Jan, 

Het nummer in de ...genealogieonline.nl.... link wordt uit het  gedcom bestand gehaald. Als die hetzelfde blijft, dan blijft die dat ook bij GO. 

Stel dat je via een ander stamboomprogramma een upload naar GO doet, dan zou het nummer hetzelfde blijven, TENZIJ dit programma de nummering wijzigt. Als je dan weer een gedcom upload zou doen, dan wordt dit in GO ook aangepast, en dan ook de URL. 

Yolanda Lippens - 4 jun 2021 - 14:29







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu