stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Aanknopingspunten geeft 48 regels zonder gegevens opgelost



Profiel afbeelding

Sinds de mei berichten bij aanknopingspunten in andere publicaties krijg ik 48 regels die ik niet heb bekeken maar er staan geen gegevens bij. Dus ik kan ze ook niet afmelden of missen hier gegevens?.

Heeft iemand hier een oplossing voor?

Max van Rein - 7 mei 2021 - 09:11

Bedoel je de link Bekijk de Mogelijke Aanknopingspunten met Andere Publicaties in je Beheer-scherm? Ik zie daar in eerste instantie ook niets.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar zo gauw ik bij Maand iets kies, bijv. Laatste Maand dan worden aanknopngspunten getoond.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Is je probleem hiermee opgelost?

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2021 - 14:33

Beste Pauline

 

Nee het is niet opgelost. Wanneer je zoekt op nog niet bekeken door u krijg je de mededing dat er nog 48 open staan maar zie je geen data Bij die 48.

 

gr. Max

Max van Rein - 7 mei 2021 - 17:41

Kun je 'n schermafdruk delen waaruit het probleem blijkt?

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2021 - 18:22

Beste Pauline

Hierbij. Zoals je ziet staat er Mogelijke aanknopingspunten 1-10 48, maar onder de 1 2 3 4 5 staan geen gegevens.

 

gr. Max

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Max van Rein - 7 mei 2021 - 18:47

als je wilt inloggen op mijn gegevens dan mag dat vanzelfsprekend

Max van Rein - 7 mei 2021 - 18:48

Was misschien niet duidelijk genoeg de printscreen, dus hierbij met alle wat er onder staat

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Max van Rein - 7 mei 2021 - 18:49

En als je klikt op Zoek en Filter?

Idem als je kiest Zowel Bekeken als Niet Bekeken?

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2021 - 19:57

Beste Pauline
 

Als ik klik op zoek & filter blijft het resultaat hetzelfde.

als ik de maand instel op laatste maand en instel op bekeken en niet bekeken en sorteer op naam krijg ik op de laatste pagina’s hetzelfde resultaat.

Ik weet niet of er een relationele database onderligt en je erbij kunt met SQL dan zou je kunnen selecteren op laatste maand en lege records.

 

gr. Max

Max van Rein - 7 mei 2021 - 21:20

Hoi Max, ik maak graag gebruik van je aanbod me je inloggegevens te sturen. Graag via m'n profiel en dan Neem Contact Op.

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2021 - 21:26

Beste Pauline

 

stuur even een e-mail naar mvanrein@hotmail.com

 

gr. Max

Max van Rein - 7 mei 2021 - 21:39

Hoi Max, je kunt je wachtwoord wijzigen, dan kan ik tenminste niet meer inloggen namens jou. Bedankt voor 't vertrouwen.

Hier de onderzoeksresultaten: 

De 48 aanknopingspunten die niet getoond (kunnen) worden zijn vermoedelijk verwijderd denk ik in de publicaties van andere gebruikers, ergens nadat de aanknopingspunten zijn berekend. Het zoeken naar aanknopingspunten gebeurt regelmatig, minstens 1 keer per maand vermoed ik, omdat er 'n keuzelijst Maand is. Ik bedoel hier niet de Zoek en Filter-knop, maar 'n actie van Genealogieonline om overeenkomsten tussen jouw en alle andere publicaties te zoeken. Die zoekresultaten worden opgeslagen in 'n tabel stel ik me voor. Met de knop Zoek en Filter haal je 'n selectie op uit die tabel. Het nut van de tabel is versnelling van het zoekproces. Het nadeel is dat de tabel nooit helemaal  actueel is. Alle wijzigingen tussen het aanmaken van de tabel en de laatste wijzigingsdatum per publicatie leveren problemen op, zoals je hebt gemerkt. Tenminste zo stel ik me de werking van de functie Aanknopingspunten voor.

De keuzelijst Publicaties toont aantallen aanknopingspunten wel/niet bekeken door jou. Misschien zitten de 48 nog niet bekeken door jou in 1 publicatie. Dat zou dan Stamboom Griffioen Jellema Friese Adel of Stamboom Bert Visscher kunnen zijn. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

In de volgende schermafdruk kun je meer info zien over die 2 publicaties. Vooral de laatste wijzigingsdatum is in dit verband interessant: 

Stamboom Bert Visscher 27 april 2021, 8263 personen

Stamboom Griffioen Jellema Friese Adel 7 mei 2021, 554.406 personen

Ze kunnen het qua datum dus allebei zijn.

Reden voor verwijdering is in mijn bestand gewoonlijk ontdubbeling. Bijv. ontdekt dat 2 mensen broer/zus zijn terwijl ze tot dat moment elk met beide ouders in m'n bestand zaten. Meestal zijn de namen van de ouders dan verschillend gespeld, waardoor het stel niet als zodanig onder elkaar opduikt in de sortering van relaties op achternaam man / achternaam vrouw. Stamboom Griffioen Jellema Friese Adel is zo groot, daar past ook 'n ander vorm van beheer bij, die 't soms wenselijk maakt om selecties te verwijderen. Bijv. dat je 'n GEDCOM hebt geïmporteerd in je stamboombestand met personen die bij nader inzien toch niet van Fries adel blijken te zijn. Ik stel het me zo voor, betekent niet dat dat zo gebeurt hè:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Beide publicaties zijn onbetrouwbaar, aangezien bronvermeldingen nagenoeg ontbreken. Dat betekent volgens mij dat gevonden aanknopingspunten ook onbetrouwbaar zijn, want niet te checken. Ik vermeld dit omdat je er denk ik niet rouwig om hoeft te zijn dat je die 48 aanknopingspunten niet kunt zien. Sowieso als 'n aanknopingspunt is verwijderd dan klopt de bewering dat het 'n aanknopingspunt zou zijn niet meer:-)

Zoals je merkt doorspek ik m'n betoog met veel vermoedens en aannames. Ik heb 'n Probeer-abonnement en zie dus niet meer dan andere gebruikers. 

Max van Rein - 8 mei 2021 - 10:02 (laatst bijgewerkt 8 mei 2021 — 10:02 door auteur)

Dank voor alle moeite en uitleg. Het lijkt plausibel.

ik heb mijn wachtwoord weer gewijzigd in de oude voordat je  ging kijken.

gr. Max

Max van Rein - 8 mei 2021 - 14:06


Meer info over aanknopingspunten op

https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/193

Aanknopingspunten

Maandelijks worden alle genealogische publicaties op Genealogie Online "tegen elkaar gehouden". Door slimme matching technologie toe te passen kan Genealogie Online u hierdoor wijzen op mogelijke aanknopingspunten met andere publicaties op Genealogie Online. Er wordt hierbij gekeken of de personen die voorkomen in uw gegevensverzameling voorkomen in of lijken op personen in andere gegevensverzamelingen op Genealogie Online. Op deze manier wordt u aangemoedigd om in contact te treden met de auteurs van de andere publicatie(s) en informatie uit te wisselen. Deze service werkt twee kanten op: u wordt mogelijkerwijs gewezen op aanknopingspunten, maar alle andere stamboomonderzoekers kunnen gewezen worden op aanknopingspunten in uw publicatie!

Pauline Berens EBBI - 8 mei 2021 - 14:19







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu