stamboomforum

Forum logoHelpdesk » inconsistentie in consistentie controles opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/222

De meeste voorwaarden zijn zo geformuleerd dat als aan de voorwaarde wordt voldaan dan wordt 'n melding getoond, dit kan 'n fout of waarschuwing zijn, op 1 na:

"De trouwdatum ligt voor de doopdatum/geboortedatum" 

Bedoeld wordt vermoedelijk het tegenovergestelde:

"De trouwdatum ligt na de doopdatum/geboortedatum"

Zoja, kan dit a.j.b. gecorrigeerd worden?

Pauline Berens EBBI - 23 aug 2021 - 12:23

Weet je t zeker dat dit fout is? Het lijkt mij precies de bedoeling.

Als je bij een persoon een trouwdatum hebt ingevoerd met een eerdere datum dan dat de persoon geboren of gedoopt is, dan is dat een foutje. Iemand die nog niet geboren is, kan niet trouwen. Dus klinkt de melding in mijn optiek heel logisch. Let op: De trouwdatum ligt vóór de geboorte/doopdatum van deze persoon. Hier wordt de gebruiker gewezen op een fout in zijn gedcom die hij/zij vervolgens kan corrigeren. Daarmee is de melding naar mijn mening terecht.

Carmen - 23 aug 2021 - 19:55 (laatst bijgewerkt 23 aug 2021 — 19:57 door auteur)


Aha, je leest t anders dan ik, ik dacht dat bedoeld werd trouwdatum vd ouders en geboortedatum van n kind. Je hebt gelijk, t gaat om trouw- en geboortedatum van dezelfde persoon, probleem opgelost😀

Pauline Berens EBBI - 23 aug 2021 - 20:28







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu